Cât te aștepți să câștigi dacă schimbi furnizorul de energie electrică?

Am întrebat zilele trecute pe Twitter cât se așteaptă cineva să câștige la factura lunară de curent, în cazul în care optează să schimbe furnizorul tradițional de energie electrică. Pentru că am bănuit că răspunsul va fi în %, exact așa cum e prezentat și în toate știrile de acest gen, am specificat că sunt interesat să le aflu așteptările exprimate în lei.

Am făcut o comparație între ce plătesc acum, ca și client casnic, la tarife reglementate și avizate de ANRE, și cât ar urma să plătesc dacă as opta pentru un alt furnizor. Am luat ca referință un consum mediu lunar de 100 kWh la tariful cu rezervare și ofertele celor de la Enel și a celor de la Digi Energy. Asta a iesit:

  1. Cât plătesc acum:tarif actual
  2. Cât ar urma să plătesc la Enel conform ofertelor de pe site-ul lor: tarife enel
  3. Cât ar urma să plătesc la Digi Energy, conform ofertei prezente pe site-ul lor:tarife digi

Asadar:

Cu o perioadă contractuală de 24 luni, la varianta Enel Light, la 100 kWh ar fi un câștig de 1,60 lei, iar asta e varianta cea mai avantajoasă.

La Digi Energy, câștigul cel mai mare e în cazul pensionarilor care au deja un contract cu cei de la RCS-RDS, adică de 7,24 lei. Dacă ești un client RCS-RDS, fără a fi și pensionar, câștigul ar fi de 6,04 lei.

Sincer, te-ai fi asteptat la mai mult?