Un vis cu diacritice diluate de 4200 ori

Dupa cateva seriale cu agenti secreti, teroristi si scenarii imposibile pentru majoritatea, mai putin pentru conspirationisti, e imposibil sa nu te transformi noaptea intr-un scenarist si sa iti faci propriul episod, chiar daca doar in vis. Sa vi-l povestesc pe al meu :))

Asadar…

Dupa ce seful guvernului, Victor Ponta, a primit o informare de la SRI cu privire la dezinfectantii Hexi, stia ca trebuie sa faca tot posibilul sa-si protejeze colaboratorii. Na, sponsorii partidului trebuie protejati. Problema lui era ca tsunami-ul Colectiv i-a scufundat barcile. Cu toate astea, avea in cercul de prieteni un tehnocrat, pe Vasile Dancu, care inca mai avea sub camasa tricoul cu sigla PSD. L-a sunat si i-a spus sa se pregateasca de guvernare. Odata cu el, pe postul de ministru al sanatatii, a venit si Achimas Cadariu, care trebuia sa dea o mana de ajutor, ca doar trebuiau acoperite si urmele lui.

Un atentat la siguranta lor se produce fara sa-i fi informat nimeni. “Teroristul” Tolontan, impreuna cu echipa lui, lanseaza bomba in ora de maxima audienta pe Facebook: HexiPharma a diluat dezinfectantii, punand in pericol vietile pacientilor.

Este semnalul ca baietii trebuie sa se reorganizeze. Primul care trebuie sa ia masuri e ministrul sanatatii, care comanda niste teste de ochii lumii, sa le dea timp celorlalti sa se reorganizeze.

Rezultatul: doar 5% din teste sunt neconforme. Brusc degetul tinteste spre Tolontan, care a detonat bomba fara sa se fi informat in prealabil.

Numai ca planurile baietilor destepti sunt date peste cap de Ciolos, care dorea un alt fel de teste, pe produs. Ministrul nu e de acord si demisioneaza. A decis ca ar trebui sa stea mai mult cu familia, pana mai poate.

Rezultatul noilor teste clatina din temelii bula de incredere in care s-au bagat baietii. S-a demontrat ca produsele Hexi au fost diluate si datele aruncate in aer de Tolontan sunt corecte.

Intre timp baietii destepti au spart reteaua informatica a lui Tolontan si au plantat un virus care ii anunta din timp daca are alta bomba de detonat.

Nu a trecut mult, pana Tolontan a detonat a doua bomba. Suflul ei a distrus totul in jur. Pe mine m-a surprins in centru, la statuia lui Matei Corvin. La 200 m in fata mea, zacea un caine ranit care plangea. Alarmele sunau peste tot in jur. Am inchis ochii pentru o clipa, sperand ca va disparea tot cand ii redeschid.

Cand i-am redeschis, alarma telefonului suna in draci, iar Toto ma privea fix, parca zicandu-mi: “Hai, e timpul sa ma duci afara! Hai ca intarzii la munca!”