Cum să-ți înjumătățești lista de prieteni de pe Facebook

Se dă: două persoane și un singur laptop.

Facebook-ul este printre primele site-uri pe care le deschidem, atât eu cât și soția mea, după ce pornim laptopul. Într-o zi, pentru că am uitat să fac legăturile într-o doză la #renovaretvdece, am plecat pe fugă de acasă și fără să mă deloghez de pe Facebook. Când am ajuns acasă, a mea verifica cine și unde a mai dat like, pe unde au mai umblat, ce citate motivaționale au mai împărtășit cu universul. Apoi mi-a zis:

-Mi-am dat seama că am foarte multă lume în lista de prieteni și nici nu știu cine sunt! Și e foarte ciudat! Față de ieri îmi apar tot felul de notificări de la pagini la care nu țin minte să fi dat like. Dar am scăpat de toți. Până acum am dat unfriend și unlike la cel puțin 100 de persoane și pagini.

Am pupat-o, m-am așezat lângă ea, am văzut că mai are vreo 20 de minute din timpul regulamentar alocat fiecăruia dintre noi să stăm cu laptopul în poală și mi-am scos telefonul. Apoi, am tras cu ochiul la laptop și i-am zis:

-Auzi, știi că ești pe pagina mea de Facebook?

-Ăăăă, no, vezi că tocmai ai dat like la niște pagini de make-up (la asta puteți da și voi like!) și fashion! Și ți-ai renegat niște prieteni!