Care sunt urmările dezbaterii publice privind regulamentul deținerii câinilor în Cluj Napoca?

Despre ce s-a întâmplat în ziua aia am scris aici.

Ce n-am mai scris e că domnul primar Emil Boc a spus că într-o lună de la dezbatere se va organiza o nouă dezbatere publică în care vor prezenta regulamentul modificat, care va ține cont de părerile celor prezenți. De atunci n-am mai auzit nimic legat de asta nici de la dânsul, nici de la vreun consilier, nici de la presă. În schimb am văzut asta:

 20140908_154005 20140910_170243

E foarte bine că se amplasează coșuri separate de cele existente pentru depozitarea pungilor cu excrementele câinilor, însă mesajul Primăriei de pe plăcuța de lângă e altul: ne arată că nu-i pasă deloc de argumentele aduse de cei care au susținut că nu este bine să se limiteze accesul câinilor în parcuri, piețe sau spații verzi.

Nu pot să nu mă întreb de ce în locul acelor plăcuțe pe care e scris „Loc pentru plimbat câini” nu este scris „Clujenii merită un oraș curat. Adună după câinele tău!”, ca o campanie socială de responsabilizare a stăpânilor de câini. E urât să vezi pe trotuar sau chiar pe spațiul verde caca de câine, dar e la fel de urât să vezi flegme, mucuri de țigară sau hârtii. Asta înseamnă că trebuie să punem noi restricții?

Consilierii locali au votat în unanimitate un proiect al doamnei consilier Claudia Anastase, care vizează prevenirea cerșetoriei în Cluj Napoca prin afișe de informare. De ce nu se începe și în acest caz la fel?

Domnule primar, stimați consilieri, posesorii de animale de companie au drept de vot! Pentru noi, câinele reprezintă un membru al familiei. Cât timp voi vedea la intrarea în parc un semn care interzice accesul cu câini, voi considera că îmi interziceți accesul în parc cu copilul. Puteți fi siguri că la următoarele alegeri voi taxa acest aspect. În schimb, nu am auzit pe nimeni să taxeze la vot un primar sau un consilier pentru nesimțirea unora de a nu aduna după câinii lor când ies cu ei la plimbare.