Strada Dragalina, strada cu sens unic

În urmă cu ceva vreme, amicul Ovidiu Blag ne prezenta o poveste desprinsă, parcă, din filmele cu proști. Întrucât au avut loc niște modificări în forma juridică a companiei de transport public din Cluj-Napoca, se pare că povestea continuă.

Începând cu 18.12.2013, orice șofer care se deplasează pe strada Dragalina dinspre Piața Horea, Cloșca și Crișan spre Podul Elisabeta este pasibil de amendă și reținerea permisului de conducere. De ce?

dragalina

Dacă până acum șoferii RATUC reprezentau excepția și o puteau lua fără nici o problemă spre Podul Elisabeta pe strada Dragalina, odată cu modificarea denumirii companiei de transport public din RATUC în CTP (Compania de Transport Public), practic semnul adițional devine inutil.

Și până acum se puteau aplica amenzi și se putea lua măsura reținerii permiselor șoferilor de autobuze care aparțin de alte companii de transport, doar că se pare că Poliția Rutieră e îngăduitoare la Cluj.

Încerc să îmi imaginez o situație și modul în care poate fi rezolvată. Un șofer care vine de pe strada Mamaia, se ciocnește cu un autobuz al CTP (sau Fany) la intersecția cu strada Dragalina. Cel de pe Mamaia are cedează trecerea, dar autobuzul, practic, nu are ce căuta acolo. Care e vinovat de producerea accidentului: cel care nu a cedat trecerea sau cel care a intrat pe un segment de drum interzis?