Maidanezii României

Timp de 20 de ani, maidanezii au fost pe rând subiect de campanie electorală, de certuri între vecinii de bloc, de divizare în două tabere a românilor. Autoritățile cunosc problemele, dar nu le-au rezolvat. Mai pe scurt, și le-au asumat tacit. Ar trebui să și le asume și pe mai departe.

În loc să mai dea bani ONG-urilor, 4 milioane de euro în 2 ani, ar trebui să construiască adăposturi pentru căței, să-i adune pe toți și să-i îngrijească până se vor muri de bătrânețe sau vor fi adoptați. De ce? V-am zis mai sus. Știau de problema maidanezilor, nu au rezolvat-o, deci ar trebui să și-o asume. Sunt prea mulți? Probabil, dar ei au permis să se înmulțească, deci sunt responsabili direct. Au dat bani ONG-urilor pentru a rezolva ei problemele? De ce nu au verificat cum și pe ce s-au cheltuit banii? Nu au verificat, sunt responsabili, trebuie să-și asume problema. Până la urmă despre asta e vorba aici.

Ar fi suficient? Nu. Mai departe ar trebui să se lucreze la o lege care să reglementeze deținerea de animale de companie. Cum ar trebui să sune ea? Cu siguranță, pe lângă cei mulți angajați pe pile, sunt și oameni capabili care știu despre ce și cum ar trebui să se facă. Uite aici, cred, cea mai bună soluție. Și, vorba autorului, nu trebuie să inventăm noi apa caldă, ci doar trebuie să fim atenți la temperatura pe care alții au setat-o să se simtă bine sub duș.

Peste tot aud că avem prea mulți pensionari raportat la numărul de persoane active în câmpul muncii. Ar trebui să-i exterminăm? Asta e soluția? Dacă statul nu alocă bani pentru investiții, dacă nu ia măsuri pentru a facilita crearea de locuri de muncă, e doar vina lui pentru situația creată.

Dacă statul nu controlează înmulțirea câinilor, e responsabil. Cu toate astea, nu cred că trebuie să devenim un stat hitlerist!