2 ani alături de Ovidiu Blag şi famila PMOB

28 octombrie 2010, o dată de referinţă pentru tot ce înseamnă curentul PMOB. (Da, am întârziat puţin, dar motivat. Am fost plecat din localitate. :D) Nu cred că exagerez cu nimic dacă zic ”Curentul PMOB” pentru că timp de 2 ani a adunat în jurul ei, a Platformei Media Ovidiu Blag, o mulţime de oameni simpatici.

A început într-o zi de joi, 28 octombrie 2010, când Ovidiu Blag a lansat pe blogul său invitaţia la mişcare. La prima strigare, pe 30 octombrie, s-au prezentat 3 persoane, Ovidiu Blag, Cristian Bara şi subsemnatul, dar numărul lor a crescut de la o sâmbătă la alta, pentru că s-au alăturat pe rând Raimonda, Tibi Fărcaş, Călin Ilea, Nicuşor Ciorbă, Mircea Barna, Rus Daniel, Ovi Tebu, Claudiu Barbu, Mihai Medan, Ali Kurta, Marius Mureşan, Tiberiu Matei (sunt mulţi şi recunosc că nu am o evidenţă, iar şansa să-l uit pe careva e de 200%, deşi îmi amintesc că o dată a venit şi Emil Moldovan) oameni care într-un final au format familia PMOB.

Timp de 2 ani, în fiecare sâmbătă, oricine trecea prin Parcul Central avea ocazia să vadă alergând oameni de toate vârstele. Socializarea era cuvântul de bază, pentru că fiecare alergare se termina cu o poveste la o cafea, suc sau un pahar de vin (Domnule Barna, să mai aduceţi!).

Apoi, după ce fiecare şi-a îmbunătăţit condiţia fizică, dar mai ales rezistenţa, alergarea s-a transformat în antrenamentul de dinaintea baschetului. Aici, orgoliile au început să erupă din fiecare. Ovidiu Blag îşi dorea să rămână un învingător, Tibi Fărcaş venea tare din spate, dar Rus Daniel a fost marele câştigător reuşind să se impună de cele mai multe ori.

Acum, la 2 ani de la prima alergare, pot spune doar atât: să fim sănătoşi cu toţii să putem să ne întâlnim sâmbătă de sâmbătă, pe frig sau ceaţă, pe căldură sau ploaie, pe zăpadă sau noroi, că e tare fain!