Nu încercați să obțineți viza pentru Dubai prin intermediul Wizz Air și Budport!

Este sfatul meu pentru toți cei care vor să ajungă în Dubai. E drept că biletele la Wizz sunt mai ieftine, dar bătaia de cap e mult prea mare. Să o luăm cu începutul.

Cum nu aveam nevoie de hotel, am optat pentru compania aeriană. Pe site-ul celor de la Wizz am găsit un link care ducea spre partenerul lor, Budport. Bineînțeles, pentru a aplica pentru viză, trebuia să avem achiziționate biletele de la Wizz. Ok. Le-am luat, că oricum trebuia să le luăm într-un final. Doar ne asigurau că le vom obține ușor și ieftin, prin partenerul lor Budport. Nu e nici ușor, și nici ieftin!

wizz budport site

wizz informatii

Am aplicat pentru viză în 17 octombrie, zborul urmând să fie pe 23 noiembrie. Partenerii Wizz, cei de la Budport, aveau la dispoziție mai bine de o lună pentru a rezolva cererea de viză. Imediat după aplicare am primit un mail, cel mai probabil automat, prin care eram informați că totul e ok, dar dacă vor avea nevoie de date suplimentare sau vor exista probleme ne vor contacta imediat.

Pe 28 octombrie, după 11 zile de la data aplicării (în momentul aplicării, pe site era trecut termenul de 10 zile pentru obținerea vizei), am solicitat informații despre statusul vizelor. Cei de la Budport ne spuneau de fiecare dată că documentele noastre au fost trimise partenerului lor și imediat ce au noutăți ne vor informa. Păi, stai așa! Când am aplicat nu era specificat nicăieri că Budport are un partener. Budport, partenerul Wizz, are și el un partener. Tare, nu?

Le-am cerut numărul de înregistrare al aplicării, însă Budport ne-a spus că acesta este confidențial. Nu înțeleg cum poate fi confidențial, în condițiile în care oricine poate verifica statusul unei vize online, aici. Înțeleg că e confidențial, dar nu pentru persoana care a solicitat viza!

Văzând că lucrurile nu merg spre bine, am făcut ce face oricine. Am apelat la google. Am scris „viza”, „online”, „Wizz”, „Budport”, în ordinea asta, și am găsit asta:

wizz budport viza (carmen)

 

(Carmen, dacă vreodată ajungi aici și te deranjează că apare și poza ta în captură, să-mi zici și scot.)

Apoi am făcut ce ar trebui să facă oricine. Am sunat avocatul. Pe lângă asta, persoana la care urma să stăm în Dubai a făcut o vizită la autoritățile de acolo și a aflat, pe baza numărului pașaportului, că nu se făcuse nici o aplicare pentru viză până atunci. Asta pe 17 noiembrie, la 30 de zile de la data aplicării. Da, atât de confidențial e numărul pe care îl cerusem noi, încât se poate verifica chiar și pe baza numărului pașaportului!

În acel moment le-am trimis un mail în care le-am spus ce ei se făceau că nu știu, că nu s-a aplicat pentru viză, i-am informat că deja am luat legătura cu avocatul și că nu avem de gând să lăsăm lucrurile așa. Bineînțeles, le-a scris și avocatul. La nici o oră după asta, ne-au sunat și ne-au asigurat că vom avea documentele de călătorie la timp. Eh, asigurările astea le aveam și în scris, în fiecare mail pe care Budport ni-l trimisese până atunci. Noi nu aveam nevoie de asigurări verbale sau în scris, ci de viză!

După ce a intrat în schemă avocatul, am aflat oficial că de fapt ei aplică pentru vize printr-o firmă arabă. Așa se explică accentul pe care îl avea persoana care ne-a sunat. Ei erau a 5-a roată la căruță, nici nu e de mirare că se mișcau încet și foarte încet. Din acel moment, prin intermediul  avocatului am primit informații mult mai clare și mai complete.

Deocamdată nu știm dacă ne vom primi viza la timp, noi sperăm să o primim. Așadar, dacă vreți să ajungeți în Dubai, nu faceți ca noi! Alegeți altă variantă de obținere a vizei decât Budport, recomandarea Wizz. Sunt destule. Experiența noastră să vă fie și vouă de învățăminte, că nouă sigur ne-a fost! Dacă în momentul de față sunteți deja în situația în care am fost noi, vă îndrum să luați legătura cu un avocat.