Index autocitit la Electrica Furnizare prin Oficiul Virtual

Dacă locuiești într-un imobil vechi sunt șanse foarte mari să ai contorul, aparatul ăla care măsoară cantitatea de energie electrică pe care o consumi, în interiorul locuinței. Din același motiv, dar și pentru că programul tău și a personalului care se ocupă cu citirea contoarelor nu se pupă, e posibil ca facturile de regularizare să nu fi fost emise „de regulă la 3 luni”, așa cum e trecut în contractul de furnizare. Tot din același motiv te dădeai cu capul de pereți când primeai într-un final o factură de regularizare cu o valoare imensă (asta pentru că estimatele erau foarte mici).

De acum înainte poți să transmiți singur citirea (Da, ca la gaz!), numai că trebuie să faci câteva lucruri:

Intri în contul tău Oficiul Virtual (dacă nu ai, click pe link-ul din stânga și urmează pașii de acolo) la secțiunea Date contract și dai o bifă la Autocitire (Trimitere index online), apoi click pe Salveaza.

OV1

În primul proces Batch, sistemul furnizorului se sincronizează cu aplicația Oficiul Virtual. Apoi, în prima zi din perioada de autocitire (PAC) vei primi un mail cu perioada în care va trebui să trimiți indexul pentru a putea fi luat în considerare.

Update1 – Am primit e-mail-ul:

Screenshot_2014-08-26-07-39-11

Doar în perioada de autocitire (PAC) se va putea accesa meniul Trimite Index din aplicația Oficiul Virtual.

OV2Update2: Am trimis indexul 🙂 Pe următoarea factură la index nou, autocitit, ar trebui să apară 28470.

index

Facturile de curent emise după ce ai activat autocitirea vor avea specificată perioada în care se poate trimite indexul, iar la tipul de index utilizat, citit, estimat sau autocitit, după caz.

Update 3:

Untitled

OV3

Cam atât. Spor la trimis indexul!

PS: Chiar dacă poți trimite indexul, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să asiguri acces cititorului. Această obligație este stipulată în contractul de furnizare!

Mai multe informații găsiți pe www.electricafurnizaretn.ro sau în Manualul de utilizare din Oficiul Virtual.