Primul pas s-a făcut. Pe când al doilea?

Citeam la Ovidiu Blag că una din arenele moderne ale țării, Cluj Arena, își deschide porțile pentru și pentru alt sport jucat în iarbă, în afară de fotbal. Poate v-ați săturat de teatrul fotbaliștilor, care se tăvălesc în chinuri la simpla atingere a unui puf căzut din coada unui porumbel, și veți găsi o alternativă în sportul care folosește balonul oval. Mi s-a spus că rugby-ul e ca o filă din viață „Ai căzut? Te ridici și continui!”. Dacă vreți să verificați dacă e adevărat sau nu, mergeți sâmbătă, de la ora 14, la meciul pe care Universitatea Cluj îl va juca în compania celor de la Steaua București. Să-mi spuneți, vă rog, dacă e așa cum am auzit.

Ziceam ceva de cel de-al doilea pas. Acum. Scriam acum ceva timp despre cum această arenă ar putea fi utilizată și în alte scopuri, în afară de cele sportive sau artistice. Poate vă plictisesc cu ideile mele, unele repetate la nesfârșit (Podul Elisabeta, Cetățuia, și sigur mai e ceva dar am uitat), dar încă nu m-a convins nimeni că aceasta e o idee proastă.

Așadar: „[…]Nu ştiu dacă cineva s-a gândit pâna acum la asta, eu sper că da, dar după finalizarea lucrărilor şi inaugurarea arenei clujene, aceste elicoptere SMURD ar putea ateriza acolo. De la Cluj Arena pâna la UPU nu cred că e mai mult de 1 km. Asta ar scurta foarte mult durata transportului pacienţilor şi implicit le-ar creşte şansele de supravieţuire.[…]”  (scris în 25.09.2011)

A trecut ceva timp de când s-a finalizat construcția arenei. Voi știți să se fi folosit măcar o dată pentru așa ceva? Eu nu știu să se fi. Totuși sper ca, la un moment dat, cineva să facă și acest pas, astfel ca banii investiți în construirea arenei să satisfacă și nevoile celor care nu simpatizează cu sportul făcut de alții.