Clujul lui Dracula

Dracula este unul dintre puţinele nume pe care străinii le asociază cu ţara noastră. Este motivul pentru care vin în România la sărbătoarea lor cu dovleci şi vrăjitoare pe care am împrumutat-o şi noi cu mare fast. De ce să nu profităm de acest lucru şi la Cluj Napoca? Doar face parte din istoria noastră şi putem.

Trec zilnic prin zona intersecţiei străzilor Emil Isac, Bariţiu, Iuliu Cardinal Hosu şi Splaiul Independenţei, ori prin zona străzii Regele Ferdinand, acolo unde Canalul Morii intră şi respectiv iese de “sub pământ”. Într-o zi m-au lovit câteva întrebări: Oare cum arată locul? Ştie cineva cum arată? şi Oare de ce nu se amenajează o porţiune de canal navigabil, cu numele “Tunelul lui Dracula”?

În partea nevăzută a acestei porţiuni de canal s-ar putea monta tot felul de lumini, vrăjitoare, vampiri, schelete, care să te întâmpine din apă, din pereţi sau din tavan, în acompaniamentul unor sunete care mai de care mai ciudate şi mai înfricoşătoare, şi toate acestea în timp ce stai într-o barcă, strângând din fund şi aşteptând de nicăieri şi de oriunde să vină cineva sau ceva să te sperie.

Ştiu că uneori imaginaţia mea e foarte bogată şi pe alocuri puţin bolnavă, dar de ce nu?