Evaluează instituţiile publice din Cluj Napoca

De fiecare dată când ne lovim de incompetenţa funcţionarilor unei instituţii publice, e greu să nu asociem imaginea instituţiei cu cea a angajatului. Apoi ne plângem în stânga şi-n dreapta cât de căcat e sistemul, cât de incompetenţi sunt funcţionarii publici plătiţi din banii noştri, eventual scriem despre asta dacă avem unde, ca să rămână în marea arhivă google, şi cam atât. Deşi pe moment ne simţim mari justiţiari, pe termen lung nu rezolvăm mai nimic. Cel puţin nu individual.

Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj a demarat proiectul Clujul are atitudine, prin intermediul căruia doreşte să realizeze o evaluare a eficienţei şi a profesionalismului instituţiilor publice a oraşului. Cetăţenii sunt invitaţi să se aşeze în spatele catedrei şi să noteze ca la şcoală, cu note de la 1 la 10, instituţiile publice cu care au intrat cel mai des în contact sau cu care au intrat în contact în ultimul timp. Asta e partea online a proiectului. Cea offline se desfăşoară în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Democraţiei şi constă în studii de piaţă efectuate pe eşantioane ale populaţiei clujene. Acest proiect se desfășoară în perioada 4-24 mai şi va fi făcut public.

Poate în urma acestui studiu, instituţiile publice care nu vor primi note de trecere sau vor primi note mici, vor realiza că au o problemă cu modul în care îşi desfăşoară activitatea şi vor lua măsuri pentru îmbunătăţirea ei.

Recent am avut şi eu de-a face cu o parte a instituţiilor publice clujene. Unele mi-au scos peri albi, altele s-au comportat nu excelent, dar undeva pe la nota 9.

Eu le-am dat deja note. Te invit cu drag să o faci şi tu. Până la urmă, dacă nu ne implicăm măcar în asemenea proiecte, să nu ne plângem că lucrurile nu merg aşa cum ne dorim.

Nota e la tine!