Principii de viaţă la TIFF 2011

Fimul este radiografia unui eşec, care demonstrează că banii, o nouă familie, o nevastă mai tânără şi mai frumoasă, o casă cu etaj şi o muncă stabilă nu vor conduce niciodată spre fericire dacă între acestea lipseşte un element vital: principiile de viaţă.

Desfăşurarea acţiunii se întinde pe parcursul a 24 de ore, suprinzându-te câte lucruri banale şi totuşi interesante, amuzante şi totuşi tragice i se pot întampla personajului principal, un bărbat recăsătorit, cu doi copii din căsnicii diferite.  Rolul este jucat magistral de Vlad Ivanov, care după părerea mea a dat multă carismă nu numai interpretării, ci şi întregului film. Filmul are multe întamplări amuzante care stârnesc valuri de râsete, însă spre marea suprindere a tuturor acesta se încheie cu o o scenă care lasă un gust amar auditorului şi bineînţeles multe semne de întrebare.

Spre deosebire de majoritatea filmelor româneşti, “Principii de viaţă” e cât se poate de actualitate şi de obişnuit. Intriga ai spune că nici nu există şi totuşi nu reuşeşti să îţi explici de ce mai stai în scaun cu ochii aţintiţi la ecran.

Oare mai are sens să vă spun să mergeţi să-l vedeti?