Muzica necomercială rezistă

În fiecare zi, radiourile se laudă că oferă cea mai bună muzică, când de fapt ele oferă doar aceeaşi muzică, cu aceleaşi ritmuri, cu aceleaşi versuri de căcat separate uneori de pronunţarea numelui radioului, exact ca cacofoniile mele separate uneori prin virgule. Într-o exprimare 2.0 asta s-ar traduce simplu: spam. Da, până la urmă radiourile fac spam.

Norocul multora îl reprezintă câte o trupă locală, care munceşte pentru fiecare piesă, îmbinând cuvintele pentru a crea o metaforă, prin intermediul căreia să transmită şi un mesaj, nu doar banalul tuţ-tuţ-tuţ sau mai nou bumţi-bumţi-bumţi.

Clujul are trupa Maya, care creşte încet, dar frumos. Zilele acestea face un anişor de activitate LA MULŢI ANI! şi ne invită la un concert aniversar vineri 10 iunie în Gambrinus Live Stage (Piaţa Unirii 25, Cluj Napoca). Tot atunci îşi lansează primul videoclip oficial al trupei la piesa Între Nicăieri Şi-adio. Oamenii ăştia chiar fac ceva fain în muzica românească aşa că ar fi păcat să nu fim alături de ei la acest moment aniversar şi totodată special prin prisma lansării videoclipului. Pînă la ora 23 intrarea e libera, iar întârziaţii vor fi taxaţi cu 15 lei.

 

Nu ştiu voi, dar eu de când am ascultat prima dată piesa Scrum, care by the way a fost locul 1 în RomTop la CityFM Bucureşti timp de 3 săptămâni consecutive şi tot locul 1 la Romanian Rock Radio 2 ediţii consecutive, m-am îndrăgostit de ea. Am ascultat-o pe repeat, până am înnebunit-o pe prietena mea, dar cred ca şi pe vecini. 😀