Clujul învingător “sub Tâmpa”

Sâmbătă dimineaţă am pornit spre Braşov cu un singur gând: să aducem la Cluj cupa #CanyonSportMeet. Le aveam pe toate: o echipă ambiţioasă şi dornică de victorii, suporteri înflăcăraţi şi foarte important echipamente de campioni de la Ancada. Ştiam că va fi dificil, că va fi mult de muncă pe teren, dar eram foarte bine motivaţi şi asta ne-a ajutat foarte mult. Primul meci era important, pentru că o victorie ne asigura un moral bun pentru meciurile următoare.

Prima adversară, echipa din Iaşi. Am început în forţă şi am marcat rapid primul gol, Ciulea intrând astfel în istoria #CupaSportMeet ca primul marcator al competiţiei. Chiar aşa, nu trebuia să primeşti o atenţie din partea organizatorilor pentru asta? 😀 S-a terminat 7-0. Apoi a urmat meciul cu cei din Timişoara 3-0, meciul cu Oneştiul 1-1 şi semifinala cu Sibiul 2-1.

După primul meci al bloggerilor de la manly.ro ne-am dat seama că vom avea un meci tare în finală, dar şi un avantaj pentru că ei fiind favoriţi în ochii majorităţii, presiunea finalei era pe ei.

Chiar dacă oboseala şi loviturile încasate până atunci au început să se facă simţite în jocul băieţilor, aceştia au rezistat până la final, au stat perfect în teren, şi-au tachinat adversarul direct, l-au obligat să greşească şi au înscris două goluri care au demoralizat adversarul. Golul marcat de ei nu a fost suficient pentru a schimba drumul cupei, aşa că la finalul meciului bucuria a fost de nedescris.

Emil, Tudor, Radu, Bogdan, Ciulea, Mihai, Tino şi căpitanul Alex au adus la Cluj prima cupă a competiţiei #CupaSportMeet, iar Mihai Labo a adus titlul de cel mai bun portar al ediţiei. Titlul câştigat l-a udat cu bere la AfterParty-ul de după, cu premiul în bani primit de la Chinezu şi sportlocal.ro, că şi apărarea a avut un rol important şi i-a uşurat treaba gigantului din poartă. 😀

Un moment aşteptat de toţi a fost meciul fetelor. Toată lumea spera că se vor marca multe goluri, iar fetele îşi vor manifesta bucuria ca jucătorii de pe marile stadioane dându-şi jos tricourile. Nu s-a întâmplat aşa, dar a fost un moment bine gândit de organizatori, care a animat competiţia şi a destins puţin atmosfera înaintea finalei. Dacă tot am adus aminte de organizatori, pălăria se ridică în faţa lui BogdanPandutzu și Cezar.

A fost o experienţă faină pe care sper s-o repetăm cu toţii anul viitor la Cluj, pentru că, vorba lui Chinezu, pe principiul eurovision “cine câştigă organizează următoarea ediţie”.

Chiar dacă în mod oficial echipa s-a numit Clujul poartă Ancada, pe buzele tuturor denumirea echipei a fost Ancada Cluj, iar succesul echipei este dovada că Ancada se asociază doar cu învingătorii. Mulţumim domnule Barna, mulţumim Ancada!

Alte mulţumiri se îndreaptă spre Sosetăria, spre galeria prezentă la fiecare meci, spre toţi care ne-au susţinut pe twitter şi spre toţi cei care au pus umărul ca oraşul Cluj să se prezinte în stil de mare echipă la competiţie: Adrian Cosma, Ovidiu Blag şi Dan Olteanu.

Ne-am distrat, a fost frumos, iar Clujul a arătat încă o dată, dacă cineva mai considera că e nevoie, că stă bine atât în online cât şi în offline.