Când cumpără bărbaţii

În ultimul timp e din ce în ce mai greu să găseşti haine sau încălţăminte pe gustul tău. Dacă nu te atrag de nici o culoare hainele sclipicioase, pantalonii de blug cu tot felul de brizbrizuri sau pantofii care mai de care mai ascuţiţi şi cu diferite împletituri, eşti terminat. Uneori o experientă de şopingăreală te poate costa mai mult timp decât pe o femeie. Când vezi ceva pe gustul tău, nu te gândeşti şi nu probezi de două ori. Iar dacă realizezi că din cauza slabei pregătiri a unor vânzători care de cele mai multe ori mai mult te încurcă decât te ajută, pierzi timp preţios şi dacă te gândeşti la modul în care te tratează, te face să iei în calcul tot mai mult varianta cumpărăturilor de pe net. Pesemne Ghiţă a avut parte de aşa ceva, astfel că ultima lui achiziţie, o pereche de pantofi, au fost de pe net.

Acum trei luni era vesel nevoie mare că şi-a comandat o pereche de pantofi pe care i-a văzut pe un site. Era atât de încântat de ei, încât nu putea dormi noaptea. Număra zilele până să-i ajungă. Şi de fiecare dată se oprea la trei. Pentru că în maxim 3 zile trebuia să îi ajungă coletul.

-Bă să-mi dau o palmă, numai mie mi se putea întâmpla aşa ceva, mi-a zis tare amărât.

-Ce-ai păţit iar?

-Mi-au venit pantofii ăştia. Uită-te numai la ei cât de meseriaşi sunt. I-am cumpărat de pe net. Şi ghici? Nu mi-s buni. Şi era ultima pereche, de asta erau aşa ieftini. Fabrica s-a închis şi au lichidat stocul.

-Ce-i drept, sunt frumoşi. Îmi plac. Lasă, i-am zis eu, bei mai puţină bere luna asta şi îţi cumperi alţii.

După trei luni mă întălnesc cu el. Era cu pantofii în picioare.

-Ţi-ai schimbat pantofii?! l-am întrebat eu mirat.

-Nu, sunt aceaşi.

-Păi ziceai că nu îţi sunt buni. Ce-ai făcut cu ei?

A făcut o pauză mai lungă, s-a uitat la mine şi râzând mi-a spus:

-Mi-am tăiat unghiile…