Cum era aia cu verificatul informației din 3 surse?

“Până la începutul anului 2018, toți consumatorii casnici vor trebui să își negocieze un contract cu un nou furnizor de curent electric, la un preț de pe piața liberă”

E un text pe care l-am văzut pe foarte multe publicații online, însă habar n-am de unde l-au scos. L-a scris cineva, apoi, restul, fix ca oile alea care se înghesuie printr-o strungă din gard, când la 2 m e o poartă deschisă, doar pentru că una a luat-o pe acolo, l-au preluat fără să verifice de fapt cum stă treaba.

Fiecare e liber să faca ce vrea, iar asta e de prin 2007. Am scris despre asta aici. Dacă cineva voia să schimbe furnizorul o putea face încă din 2007. Că până acum nu i-a vrut nici un alt furnizor e una. Că acum se înghesuie toți e altă poveste. Dacă cineva nu vrea, pur și simplu, să își negocieze un tarif pe piața concurențială, după 01.01.2018 va avea întreaga cantitate de energie electrică consumată facturată la tariful CPC. Cam atât de simplu e.

Ce se schimbă de fapt? Dispar tarifele reglementate și rămâne doar tariful CPC, pe care îl regăsiți acum în factură. Acest tarif e aprobat de ANRE. Credeți că acei consumatori vulnerabili, pentru care se stabilesc prețuri speciale, vor fi lăsați în voia pieței concurențiale? Eu zic că nu. Și nici măcar nu-s politician!

Cât va fi acest tarif CPC după 01.01.2018? Habar nu am, la fel cum nu am habar cât va fi prețul pe piața concurențială, cel ales de cei care au ales să-și schimbe furnizorul tradițional, prin intrarea în eligibilitate.