Un clujean a blocat Foursquare când și-a dat check in la un Mega Image din București

Un val de neliniște s-a abătut, vineri, între orele 13 și 14, asupra utilizatorilor de Foursquare din România și nu numai. Timp de o oră nici un utilizator nu și-a putut anunța prietenii unde se află, iar asta le-a dat mari bătăi de cap, unii dintre ei neștiind nici măcar unde se află fără ajutorul aplicației.

La jumătate de oră după ce aplicația a fost repusă pe calea 2.0, reprezentanții Foursquare au ieșit cu o declarație menită să elucideze căderea, dar și să liniștească utilizatorii.

„Se pare că azi, în jurul orei 13, un utilizator a încercat să-și dea check in într-un magazin Mega Image de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București. Din cauză că există foarte multe magazine Mega Image, unele la o distanță de nici 10 numere, aplicația nu l-a localizat foarte bine, iar acest lucru a propagat în cascadă check in-uri, ajungându-se la peste 250 de locuri simultan, ceea ce a dus la blocarea aplicației.” a declarat Ion Patrucolțuri, managerul pe România.

După ce aplicația a redevenit funcțională, punctajul unui utilizator clujean a crescut cu 35.746 puncte, a primit badge-ul de simultaneitate, despre existența căruia nici dezvoltatorii aplicației nu știau că există, și s-a bănuit că e vorba de el.

„Așa ceva nu se poate!” au declarat mai mulți bucureșteni nemulțumiți de fapta clujeanului. „Era normal că numai un provincial putea avea o asemenea realizare. Noi ăștia din capitală știm exact cum să ne dam check in fără să încurcăm traficul de date, știm exact când avem prea multe magazine în raza noastră și ne strecurăm pe străduțele dintre blocuri, unde e imposibil să nu găsim un magazin unde să ne dăm check in. Și vin ăștia din provincie să strice totul! Cum să blochezi aplicația, frate?!” a declarat o bucureșteancă venită din Brăila.

Încă nu se cunoaște identitatea utilizatorului, însă Foursquare a dat publicității harta Bucureștiului cu celebrul check in, care a blocat aplicația.

mega image