Să nu foloseşti niciodată dragă şi drac în aceeaşi frază!

8 aprilie, Ziua internaţionalã a femeilor dragi. Ghiţă şi Tina erau în vizită la nişte prietene din căminul studenţesc în care s-au cunoscut şi au consumat primele grame ale produsului care mai apoi i-a făcut să-l vrea tot mai des şi mai mult, şi care, într-un final, i-a unit pentru totdeauna: dragostea.
Înarmaţi cu un buchet mare de flori, au decis să ia cu asalt fiecare încăpere, să pupe şi să îmbrăţişeze toate persoanele dragi lor, că doar era ziua lor, una internaţională a femeilor dragi, dragele de ele, şi să le ofere câte un trandafir.
La poartă era acelaşi veşnic glumeţ, nea Marin, care nu rată o astfel de ocazie.
-Ghiţă, vezi ca au adus carne proaspătă în camera 314. Patru boboace la medicină, numa bune de tratament!
-Hehe, nea Marine, o să fii tânăr mereu. Dar las că e bine, zise Ghiţa, apoi o urmă pe Tina.
După un prim cioc-cioc la uşă, surpriza pe  care o planuiseră de atâta timp s-a cam dus, pentru  că, probabil v-aţi dat seama, ţipătul ei, draga de ea, a activat curiozitatea celorlalte, care, văzând buchetul, văzându-i pe cei doi, şi-au dat seama imediat despre ce e vorba în propoziţie.
Ţipătul celorlalte a avertizat întreg căminul, astfel că, în mai puţin de un minut, pe acel palier s-a înregistrat cea mai mare cantitate de estrogen întâlnită în afara concertelor lui Robbie Williams.
Una dintre cele venite în urma avertizării rămase privind cu tristeţe, ghemuită într-un colţ, la peisajul floral condimentat cu veselia prietenelor.
-Cine-i tipa? o întrebă Ghiţă pe una din trupa veseliei.
-Diana, îi răspunse. Ieri a aflat că iubitul ei o înşela de ceva vreme şi s-au despărţit.
-Aha, zise Ghiţã, apoi cu cele 15 fire de trandafir rămase în mână se îndreptă spre Diana şi i le oferi.
Ea se ridică imediat şi-l îmbrăţişă pe Ghiţă sub privirile mirate ale Tinei şi ale celorlalte fete.
Liniştea se aşternu cât ai zice “Ghiţă, ce dracu cauţi acolo, de ce i-ai dat florile, de ce staţi îmbrăţişaţi de atâta timp, cine-i tipa şi de unde o cunoşti?!” pe un ton ridicat şi plin de nervi.
Se lămuri imediat şi primi răspunsul la ultimele trei întrebări, pentru că la primele îşi răspunse singură după.
Într-un final, Ghiţă scăpă din braţele Dianei, care-i mulţumi, îi mulţumi şi Tinei printr-un zâmbet, şi apoi ieşi din poveste. Sau vis. Nu mai știu sigur.
În drum spre casă, Tina îl felicită pe al ei pentru gest, dar nu uită să-i reamintească de situaţia, la început penibilă, în care a pus-o în faţa prietenelor sale.

-Al dracului pielea pe dra…(făcu o mică pauză, o privi şi apoi continuă) gă!
-Pe drac ai vrut să spui, sper! Şi ştii că eu nu-s drac! îi zise Tina.
-Dragă, drac… tot cu “d” începe!