Polițiștii de la rutieră solicită modificarea Codului Rutier

Nici nu a fost bine adoptat în noua formă, că peste 300 de polițiști de la Poliția Rutieră din toate județele țării solicită modificarea Codului Rutier.

„Am primit o solicitare de modificare a Codului Rutier. De fapt, se dorește să se elimine obligativitatea opririi pe dreapta a șoferilor. Ei vor să li se permită să-i tragă și pe stânga. Lista cuprinde cam 20 de semnături, o mulțime de x-uri și câteva zeci de amprente de deget.” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere.

puterea.ro

Contactat telefonic, inițiatorul acestei propuneri a declarat că modificarea Codului Rutier ar elimina situațiile jenante în care polițiștii să fie nevoiți să stea în șanțuri. „Odată cu introducerea în România a mașinilor cu volan pe dreapta, suntem puși în situația de a cere actele șoferilor din șanț. Și ca umilința să fie și mai mare, toți șoferii trag cât mai spre dreapta ca să fie siguri că nu ne lasă nici un pic de loc. Zilele trecute, un coleg a fost nevoit să-și ia concediu medical după o oprire din asta. A intrat în șanț, șanțul era cu apă și a răcit.” a declarat subcomisarul Isidor Bulboacă.

Întrebat de ce nu s-au gândit la asta înainte de 19 ianuarie, data la care a intrat în vigoare noul Cod Rutier, acesta a întrerupt convorbirea motivând probleme de rețea.

Surse de siguranță și încredere ne-au declarat că dacă nu vor reuși să introducă această prevedere în Codul Rutier, vor încerca să interzică șoferilor cu autoturisme cu volan pe dreapta să transporte în mașinile proprii pasageri pe locul din stânga față, acesta urmând a fi utilizat de polițiști după oprirea șoferilor.

Dacă n-ai râs, cu siguranță ai un motiv!