Am primit răspuns de la RATUC!

Când am venit cu propunerea de prelungire a liniei 9 RATUC, bănuiam care sunt șansele de a fi pusă în practică, dar cu toate astea am fost optimist. De ce? Dacă nu eu, atunci cine? Plus că trebuia să trimit o vibrație pozitivă pe care s-o simtă și cei care urmau să citească și să dea un răspuns. Ha ha… revenim!

Răspunsul a fost că nu este rentabil, nu e avantajos, nu sunt mulți locuitori… adică NU!

Acest NU caracterizează și prezența antetului, a numelui, a semnăturii și a numărului de înregistrare de pe adresa prin care s-a dat răspunsul. Așa se dau răspunsurile într-o instituție publică? Se pare că da. (Uite că e și un DA în zonă.) Dar nu asta e cu adevărat important, pentru că… Update: Am primit și răspunsul oficial, tipărit, cu număr de înregistrare, cu numele celui care l-a întocmit, cu semnăturile aferente, care a fost trimis recomandat și a reușit să-mi dea emoții (cine nu se gândește la o amendă de circulație când primește o recomandată la care nu se așteaptă?). Răspunsul nu diferă față de ce am primit prin e-mail și se poate intui din captura blurată de mai jos.

De fapt altceva e interesant, și aici mă voi folosi de articolele scrise în presa din Cluj după anunțul că RATUC va prelua transportul pe ruta Cluj Napoca – Florești.

Va spun ca parcul nostru auto este modernizat si dispunem de 200 de autobuze si microbuze, fapt care ne permitem sa asiguram usor transportul intre Cluj si celelalte localitati incluse in Zona Metropolitana Cluj.” Liviu Neag, director RATUC Cluj – www.floresti-gilau.ro

Această declarație se cam bate cap în cap cu ce mi-au scris mie, și anume că nu se poate realiza prelungirea linei 9 deoarece „Prelungirea pana in Gruia ar necesita suplimentarea numarului de mijloace de transport in conditiile in care actualul parc auto nu permite acest lucru”  Șef Exploatare RATUC.

Așadar, nu se poate prelungi o linie din cauză că parcul auto RATUC nu permite suplimentarea numărului de mijloace de transport în comun, dar același parc auto poate asigura la intervale de 10 minute, în perioade de vârf, transportul în comună.

Cineva minte!