Vă considerați suporteri? Ei bine, nu sunteți

Poate ar trebui să treceţi direct la cele două filmuleţe. Acolo sunt lucrurile cu adevărat interesante. Totuşi, dacă vă încăpătânaţi să citiţi ce am scris, cine sunt eu să nu vă las? Aşadar…

Cred că la noi suporterul suferă de complexul specialistului şi simte nevoia să se pună când în pielea jucătorului, când în cea a antrenorului sau chiar în cea a finanțatorului. Altfel nu îmi explic cum şi de ce oameni care poate în ultimul an nici măcar nu au lovit cu piciorul o minge nici măcar în glumă, se trezesc să dea sfaturi tactice şi soluţii tehnice pentru jocul echipei. Poate sunt rupți în cur și nu au după ce bea apă, dar dau sfaturi despre investițiile care ar trebui să se facă la club. Ăia au cam uitat menirea suporterului, aceea de a încuraja echipa. Şi totuşi ei se consideră suporteri, presa îi consideră suporteri, în general omul care merge la stadion e catalogat suporter.

Mă întreb ei cum s-or numi?

*Cucule, mersi că ai pus filmulețul pe Facebook!

Mi-ar plăcea să văd așa ceva și pe stadioanele din România. Să văd oameni care sunt pasionați de sport și merg pe stadion să se bucure de un meci, așa cum e el, bun sau rău. Nici filmele nu sunt toate reuşite sau pe gustul tuturor. Cu toate astea nu se întâmplă să vedem oameni care să înjure sau să recomande schimbarea actorului sau a regizorului pe la jumătatea filmului.

Până la urmă jucătorii sunt pe teren, antrenorii pe banca, iar suporterii în tribune.

Nu uitaţi cum să fiţi suporteri!