Nov 22 2011
Da’ cu indicatoru’ ce-aţi avut?
De ceva vreme compania de gaze din Cluj a înlocuit țevile de pe strada Gruia. Orice lucrări de modernizare sunt binevenite atâta timp cât se fac cu cap. Nu mă deranjează că trebuie să aud timp de câteva săptămâni, zilnic, glasul picamerelor sau urletele muncitorilor, claxoanele mașinilor sau înjurăturile șoferilor, dacă la final zona arată ca și cum totul ar fi fost doar un vis urât și foarte zgomotos. Doar că nu e tocmai așa.
Las la o parte modul în care s-a asfaltat strada după finalizarea lucrării. Probabil cineva s-a gândit că nu ne-ar strica să ne amintim când suntem la volan, cum era la ţară la bunici când ne plimbam în căruţă pe uliţele satului. Frumos! Ce dacă trăim într-un oraş ce se vrea nu ştiu ce capitală europeană?! Să ne lase ăştia cu atâta europenisme!
Pe strada Gruia există o școală a cărei poartă de acces este foarte aproape de o trecere de pietoni. Este Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz. La nici zece metri în aval de trecerea de pietoni și implicit a accesului în curtea școlii este o stație RATUC. Când autobuzul e oprit în stație, vizibilitatea șoferilor se reduce foarte mult. Există un indicator în dreptul trecerii de pietoni, pe care șoferii îl observă destul de târziu în principal din cauza vitezei cu care se deplasează pe acolo, dar şi din cauza maşinilor parcate uneori chiar pe trecere.
De obicei înaintea unei treceri pentru pietoni se află un indicator de avertizare care o presemnalizează, iar în apropierea grădiniţelor sau a şcolilor există un indicator de avertizare că zona este frecvent circulată de copii, unde şoferii au obligaţia să reducă viteza sub 30km/h. Din tot acest peisaj acest dublu-indicator lipseşte. De ce? Probabil pentru că muncitorilor le-a fost lene să-l planteze la loc sau poate au uitat unde l-au pus după ce l-au scos.
Oare acel serviciu din cadrul Primăriei Cluj care se ocupă de siguranţa circulaţiei nu ar trebui să verifice dacă toate elementele care contribuie la buna desfăşurare a traficului rutier în oraş şi care dintr-un motiv sau altul au fost înlăturate provizoriu pe durata lucrării au fost remontate ulterior în acelaşi loc? Ştiu că momentan primarul lipseşte, dar asta nu e o scuză.
Daniel Rus
Nov 22, 2011 @ 21:22:48
Da’ cu indicatoru’ ce-aţi avut? | Daniel Rus http://t.co/FZksSBHC via @danielrus
marius
Nov 23, 2011 @ 08:50:34
e obligatia celor care au lucrat sa faca strada exact cum au fost. Exista serviciu ce se ocupa de siguranta circulatiei dar 5 oameni nu pot sta in curul idiotilor de la gaz ce sparg zilnic zeci de strazi
Daniel Rus
Nov 23, 2011 @ 09:03:55
Da’ cu indicatoru’ ce-aţi avut? http://t.co/FZksSBHC [peblog]
Daniel Rus
Nov 24, 2011 @ 07:18:34
ieri am sris ceva de eon gaz http://t.co/FZksSBHC azi am descoperit asta http://t.co/undcMIYb
Mihaela Nistor
Nov 24, 2011 @ 12:35:54
Există obligaţii, păcat că nu există cineva care trebuie să vină să verifice dacă cei care au reparat strada , au şi pus la loc indicatoarele! Deşi destul de puţini şoferi chiar le respectă…mai ales cele pentru pietoni.
daniel rus
Nov 24, 2011 @ 12:38:28
dar in lipsa lor, mai pot fi acuzati ca nu le respecta?
Mihaela Nistor
Nov 24, 2011 @ 12:43:27
Până nu va fi un accident acolo, nu se vor pune la loc. De obicei, aşa se întâmplă!
Daniel Rus
Nov 29, 2011 @ 20:11:04
am uitat sa va zic. indicatorul de aici http://t.co/L2PnSQfp a fost pus la locul lui