Oare de ce nu citesc mai mult?

Recunosc cu ruşine că nu sunt un mare cititor. Nu am citit nici în şcoala primară, nici în liceu mai mult decât era obligatoriu şi şi atunci numai după ce eram ameninţat cu vreo notă mică. Da, ţineam la notele mele şi nu le voiam mici.

Acum regret că nu am citit mai mult. Problema mare este că nu mă pot mobiliza să pun mâna pe o carte. Ultima dată am făcut-o când am fost tras de urechi pe motiv că din timpul petrecut pe internet sau măcar o parte din el, aş putea să-l împart cu o carte. Atunci am pus mâna pe o carte primită cadou, cu autograful autorului, un prieten drag mie. Încă de la început m-a captivat şi nu puteam să o las din mână, aşa că într-o după amiază am lăsat laptopul închis şi am citit. Aici v-am relatat experienţa mea de atunci.

Mi-am dat seama că de aşa ceva am nevoie, de o carte care să-mi capteze atenţia încă de la primele pagini şi că în timp gustul meu pentru lectură se va dezvolta. Mi s-a spus că dacă la început e mai greu să “digeri” cărţi mai grele, cu timpul prefeinţele se schimbă. Eu îmi doresc foarte mult să ajung la “next level.” Poate aşa voi începe să îmi utilizez timpul într-un mod care să îmbine plăcutul cu utilul.

Şi cum astfel de chestii sunt mai plăcute cu un “însoţitor”, hai să facem un joc: îmi propui o carte, iar dacă îmi stârneşte interesul, ţi-o voi înmâna personal sau ţi-o voi trimite prin poştă, după caz. Apoi ne vom întâlni fie la un ceai, fie pe blog pentru a discuta ce ne-a placut şi ce nu. Recomandările pot veni consultându-se o frumoasă şi vastă librărie online.

Aştept cu interes propunerile voastre timp de o săptămână. Hai, la citit cu noi, că doar zilele de plaja sau de iarba verde sunt multe şi lungi de acum inainte!