TIFF 2011 a început în forţă

Numărătoarea inversă pentru startul TIFF 2011 s-a încheiat vineri seara în jurul orei 20:30, când Piaţa Unirii a fost invadată la propriu de cinefili, curioşi şi cârcotaşi. După discursul de deschidere al directorului festivalului, Tudor Giurgiu, şi după momentele amuzante oferite de premiaţii festivalului, organizatorii ne-au oferit  un spectacol de lumină şi sunet de excepţie. Dacă iniţial am avut impresia că este vorba de o diversiune pentru a se “fura” noua plăcuţă de pe ansamblul statuar din piaţă, am continuat mai apoi prin a-mi exprima uimirea prin onomatopee care mai de care mai gălăgioase, iar în final am aplaudat frenetic o prestaţie de nota 10 a celor care au încântat milioane de oameni în deschiderea campionatelor de fotbal mondiale şi europene.

 

pozele sunt “furate” de aici

Comedia Potiche a deschis ce-a de-a 10-a ediţie a festivalului, creând o atmosferă destinsă în ciuda vântului destul de rece de afară. Avându-i în prim plan pe doi dintre actorii de renume ai cinematografiei franceze şi a lumii, Catherine Deneuve şi Gerard Depardieu, filmul evocă printr-o poveste plină de savoare şi amuzament expresia deja cunoscută: “În spatele oricărui bărbat de succes stă o femeie puternică”.

 

TIFF s-a gândit şi la cei care nu pot ajunge zilele acestea la Cluj. De aceea au pus la dispoziţia tuturor tifftv.ro unde puteţi urmări fiecare moment al acestui eveniment şi desigur invidia pe cei care sunt acolo. ..aşa ca mine.