În premieră pentru România, la a zecea ediţie TIFF

Este greu să realizezi un film de calitate când dispui de foarte puţini bani, dar nu imposibil. Dan Chişu ne-a demonstrat asta prin cel mai recent film al său. Dar oare câţi sunt ca el? Dacă ar fi să numărăm filmele bune şi foarte bune realizate fără bani mulţi, am găsi rapid şi un răspuns. Şi atunci ce e de făcut? Regizorii, scenariştii şi producătorii ar trebui să se reorienteze şi să renunţe la ce ştiu ei să facă cel mai bine? Da, trebuie să reorienteze, dar nu să renunţe. Reorientarea spre mediul online, spre social media, este una din şansele filmului într-o ţară deficitară la acest capitol.

La cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), profesioniştii filmului pot participa la un workshop în care să descopere modalităţile prin care îşi pot promova rapid şi eficient produsele lor prin intermediul internetului, mai exact prin intermediul platformelor de socializare online. Dacă la alte produse rezultatul a fost unul pozitiv, la fel trebuie să fie şi în cazul filmelor. Este necesar ca producătorul să ştie cum să facă şi ce să facă pentru un rezultat rapid şi vizibil. De fapt oricine doreşte să obţină într-un termen scurt un impact puternic pentru lucrurile pe care le promovează, trebuie să ştie cum să acţioneze. Social media a devenit soluţia ideală pentru a promova un produs.

Thomas Mai este cunoscut pentru experienţa sa în acest domeniu şi este gata să o împărtăşească şi cu alţii în 10 iunie la workshop-ul aplicat şi dedicat Crowdfunding-ului, Social Media şi Distribuţiei 2.0. Din păcate locurile pentru acest workshop sunt limitate, iar cei care doresc să participe trebuie să trimita un e-mail cu CV pe adresa workshop@tiff.ro. Accesul se face contra cost: 30 lei bilet general şi 15 lei pentru studenţi. Cine ştie ce geniu se ascunde în persoana unui student la film, astfel că ei au intrarea gratuită. Nu-i fain?

Aşadar în perioada 3-12 iunie eşti aşteptat la Cluj-Napoca la a zecea ediţie a TIFF. Fiind o ediţie aniversară, surprizele se vor ţine lanţ. Despre una ţi-am povestit eu câte ceva, dar ar fi păcat să nu le trăieşti pe viu într-unul din cele mai frumoase oraşe din ţară.