Prioritate simţului civic

Cu siguranţă vă amintiţi accidentul de pe trecerea de pietoni din Piaţa Mărăşti, accident în urma căruia două fete au fost luate din plin de o maşină. Era plin de maşini de poliţie, ambulanţe şi echipaje SMURD. Toate aveau semnalele luminoase în funcţie. Era seară. Nu era greu de realizat că s-a întâmplat ceva grav. Şi ce făceau şoferii care erau blocaţi în trafic? Claxonau.

Ori de câte ori vine o ambulanţă sau o autospecială SMURD cu semnalele acustice şi luminoase pornite se găsesc destui care să o ignore şi să-şi vadă în continuare de traseul lor, considerând că prioritatea lor dată de verdele semaforului este mai importantă decât viaţa unui om.

Din punctul meu de vedere se pune total greşit problema drumurilor. La noi nu e prea grav cum arată, ci mai degrabă cine calcă pe ele în pantofi, teneşi, bocanci, tocuri, cu anvelope de 14, 15 sau 16 şi care consideră că prioritatea lor este mai prioritară decât a celor pentru care fiecare secundă pierdută din cauza unor cretini înseamnă chiar apropierea cu paşi rapizi spre moarte.

Acestora le-aş ura din tot sufletul ca ori de câte ori vor mai face asta, să afle că persoana căruia i se acordă primul ajutor şi este transportată de urgenţă la spital este mama, tatăl, copilul, iubita, iubitul sau o altă persoană dragă lui.