Cine e de vină pentru violenţa din trafic?

Faza clasică: trecere de pietoni, prima maşină opreşte, cel din spatele ei nu reacţionează în timp util, frână, fluierat de roţi, poc, şoferul lovit coboară, îl ia de guler pe celălalt şi până la o încăierare în toată regula nu mai e mult.

De ce toate astea? Pentru că te gândeşti în primul rând că te aşteaptă o mulţime de drumuri de la asigurator la service şi invers, nervi consumaţi, timp pierdut, lipsa autoturismului pentru o perioadă de timp, o maşină lovită nu mai e la fel şi multe altele.

Dacă asiguratorul ar plăti reparaţiile necesare rezultate în urma unui eveniment rutier minor într-un timp scurt, cu siguranţă s-ar evita sau cel puţin s-ar reduce mult acest tip de violenţă în trafic. E oarecum mai uşor să accepţi că în două zile îţi schimbă bara din spate, aripa, un far sau un stop, fără bătăi de cap, decât să te gândeşti că va dura o săptămână sau chiar mai mult.

Până la urmă sunt doar nişte fiare, bucăţi de plastic sau de sticlă care se pot îndrepta sau înlocui uşor. Tot ce contează este timpul în care se rezolvă.

Aşadar, eu consider că firmele asiguratoare poartă o mare vină pentru violenţele din trafic.