Cum să faci impresie bună când ajungi prima dată la socri

Ghiță, dar nu Sebastian Ghiță, în timp ce-și făcea bagajul „Ok! Să văd. Stăm 3 zile. Îmi schimb chiloții după fiecare vizită la baie, deci 20 de perechi pe zi. Sper să nu mă corupă cu prea multă bere. La fiecare 2-3 ore îmi schimb șosetele, deci 15 perechi. În casă stau în tricou, când sunt agitat sau emoționat transpir mai tare…15 tricouri, să fie. Pentru ieșirile în oraș îmi iau cămăși, vreo 6, că nu știu cum alege să se îmbrace Tina. Periuța de dinți, pastă de dinți, apă de gură, 10 pachete de Orbit, 5 de Tic-Tac. Pfuai, era să uit de deodorant și parfum! Sigur uit ceva, dar sper să fie ok!”

Cu o lună înainte.

-Peste o lună am întâlnirea de 10 ani! Să nu-ți faci planuri, că vii cu mine! îi zise ea.

-Vin! Cum să nu vin?! Normal că vin! răspunse el.

Apoi, își dădu seama că întâlnirea nu e la Cluj, că nu la Cluj făcuse liceul. Înghiți în sec de vreo 3 ori, apoi încercă să evite inevitabilul.

-Păi, ar cam trebui să ne căutăm cazare, zise el, că știi că toți bucureștenii merg în weekend acolo ca la promoții sau moaște!

-Eh, și tu, stăm la ai mei! Oricum vor să te cunoască! îi zise ea pupându-l pe frunte. Și o să te placă, stai liniștit!

„Ce se poate întâmpla rău? Doar oameni sunt și ei. Mă spăl pe dinți din oră în oră, mă asigur că nu intru peste cineva la baie, după ce mă pun în pat încerc să mă mișc cât mai puțin, că poate scârțâie patul… N-are ce să fie rău!” 

Așa cum l-a asigurat de acasă, părinții ei l-au îndrăgit din primul minut. Toate au fost în regulă, un compliment la mirosul de mâncare venit din bucătărie, câte o apreciere la modificările făcute prin casă de mâna bărbătească, a ascultat poveștile cu o Tina zvăpăiată de care el nu știuse, dar pe care le-a savurat din plin. Apoi au ieșit în oraș, s-au întâlnit cu prietenii ei din tinerețe, iar lucrurile decurgeau într-un mod foarte plăcut. Atât de plăcut încât nici nu simți cu trecu timpul.

Ultima noapte. Înainte să se pună la somn, trecu pe la baie. „Hai că mi-am făcut griji degeaba! Mai trebuie să am grijă cu patul, că scârțâie puțin și gata. Mâine spre Cluj!” își spuse în fața oglinzii, moment în care observă un coș pe frunte. Se aplecă să-l studieze mai bine, dar se dezechilibră și se sprijini cu mâna de dulăpiorul care împrejmuia oglinda. În secunda următoare un zgomot puternic tulbură liniștea așternută în orașul de la poalele muntelui. Dulăpiorul se desprinse și căzu peste chiuvetă.

Tina sări ca arsă din pat, deschise ușa la baie și-l văzu pe Ghiță cu o față de cățel plouat încercând să rezolve un puzzle să-și poată spăla cu toții, dimineață, mâinile.