Poliția Rutieră a amendat Primăria Cluj-Napoca pentru leagănul din Parcul Cetățuie

Cu ocazia unei vizite la cabina de plastic amplasată lângă Parcul Cetățuie din Cluj-Napoca, ofițerul Agaftea Flurie a observat că deși afară erau -5 °C și pe jos se așternuse un strat de zăpadă de aproximativ 2 cm, Primăria Cluj-Napoca nu și-a echipat leagănul din dotare cu anvelope de iarnă, așa cum prevede legea.

20131219_170913„Nu știu cine v-a spus despre vizita la cabina de plastic, dar a mințit. Eu am fost în misiune în zonă. Habar nu aveți cu ce viteză circulă unii șoferi în zonă. În fine. Deci, aflat în misiune pe lângă Parcul Cetățuie, am observat un leagăn, care aparține de Primăria Cluj-Napoca. Acest leagăn era echipat cu o anvelopă de vară, uzată peste limită, deși afară era iarnă în toată regula, plus zăpadă. Legea e lege, așa că am sancționat Primăria contravențional cu amendă în cuantum de 1.600 lei. Mai rămâne de văzut dacă i se va reține și talonul de pendulare!” a declarat ofițerul.

La aflarea veștii, primarul Clujului, domnul Emil Boc, a răbufnit. „Se vede clar că este vorba de o amendă politică. Mă voi interesa personal cine se face răspunzător de neînlocuirea la timp a anvelopei, iar acela va plăti! Poate e o anvelopă ce face parte din greaua moștenire, de pe vremea primarului pesedist. Ah, stați așa!” zise primarul dând din mână râzând. „Vă plac glumele mele?” încheie primarul în timp ce se îndreptă spre biroul său.

„E bine că s-a observat la timp, înainte să se întâmple vreo tragedie.” a declarat Maricica Fotescu, o bunică ce-și duce zilnic nepoții în parcul cu pricina.