Și electricienii uită câteodată!

Sătulă să i se ia curentul de 5 ori pe zi, câte 2-3 secunde, Tina luă decizia să meargă la Furnizor să protesteze. Se înarmă cu nervi, răbdare, pix și hârtie, luă 30-ul, își făcu loc cu greu printre plasele tinerilor de vârsta a treia proaspăt întorși din Piața Mărăști, coborî pe Memo și nu se opri decât la responsabila în relația cu clienții în fața căreia începu să-și spună of-ul.

-Nu se poate așa ceva! În ultimele două zile mi s-a luat curentul de cel puțin 10 ori. Nu pot să-mi fac liniștită un fresh de portocale, că mi se oprește aparatul. Nu pot să mă uit liniștită la Tânăr și neliniștit, că se oprește televizorul. Pe când reușeam să fixez ora la ceasul de la radio, trebuia să o iau de la capăt. Am ratat programarea la masaj și la coafor pentru că a treia oară am fixat ceasul cu o oră înapoi. Mi-am dat peste cap tot programul. Păi până când? Sunt cu facturile la zi, puteți verifica pe strada Norocului nr.20 ap.12, drept urmare vreau să fiți și voi cu curentul în priză una-ntruna și constant! Sunt cetățean european și vreau curent!

-Rețeaua de alimentare aparține Distribuitorului. Cel puțin pe noi nu ne-au informat că ar avea lucrări în zona dumneavoastră. În mod normal ei anunță când există lucrări și se întrerupe alimentarea. Oricum, noi am luat notă de reclamația dumneavoastră și vom solicita explicații Distribuitorului, apoi vă vom informa care a fost cauza acelor întreruperi, i-a spus angajata Furnizorului, încercând s-o liniștească pe clientă.

-Eu sper să se rezolve, că nu am timp să vin în fiecare zi la dumneavoastră. Dar dacă mi se ia curentul și nu pot să văd serialele mele, e clar că vin iar! zise Tina și apoi se îndreptă spre casă.

În urmă cu două zile….

Ivona, vecina Tinei de la apartamentul 11, luă anunțurile din ziar și căută un electrician. Îl găsi pe Ghiță, un electrician abia pornit pe căile curenților. El se angajă să-i schimbe tabloul de siguranțe. Chiar dacă era la început, știa că trebuie să oprească alimentarea de la siguranța principală.

Aflat în fața tabloului de distribuție de pe casa scării, Ghiță deșurubă siguranța. Își aminti că doamna Ivona stă la 11, nu la 12, și o înșurubă la loc.

Apoi își mai aminti chestia asta încă de vreo 9 ori.