Electrician de ocazie

-Bă, ce-i cu firul ăsta? îl întrebă Ghiță pe Anatol. Nu vezi că strică tot feng shui-ul încăperii?

-Lasă-mă, răspunse Anatol, că m-am apucat eu să-mi refac instalația electrică. M-am pus pe treabă, dar spre final mi-am amintit că am uitat ceva. Am uitat de pământare! Și am aflat că e bine dacă ai și așa ceva. Și tu mi-ai zis odată de ea.

-Împământare, bă! În fine. Și de ce ai făcut-o așa? De ce nu ai dus-o prin circuitul normal?

-Așa e când nu ai bani! zise Anatol. Te descurci cum poți. Așa am făcut și io. No, m-am pus cu burta pe carte, am citit, am întrebat, am sunat la numerele de telefon din ziare și am mai găsit și electricieni cu poftă de vorbă, de la care am mai aflat câte ceva. No, și când eram aproape gata, adică mai aveam de montat doar o priză în camera asta, mi-a zis unu că ar fi bine dacă aș avea și împământare din aia. Atunci m-au apucat toți dracii. Ce era să fac? Să sparg toți pereții? Și așa m-am certat cu toți vecinii din cauza bormașinii. Am improvizat și a ieșit așa cum vezi. Măcar am o priză cu împământare.

Ghiță se ridică și se îndreptă spre firul cu pricina.

-Da’ l-ai legat de calorifer, sau cum?!

Apoi, lângă calorifer, văzu că firul ieșea pe geam.

-Hai, mă, că văd că l-ai scos afară. Tot ai făcut ceva bine, chiar dacă te-a costat ceva să-l cobori de la 9 până jos! încercă Ghiță să-l laude pentru treaba făcută.

-Eh, până jos. Nu l-am dus până jos. L-am dus până pe balcon!

-Cum adică până pe balcon?! Și acolo ce-ai făcut cu el?

-Păi, e împământare, nu? Tre’ să ajungă în pământ. No, l-am băgat într-un ghiveci de flori!