Cum să păstrăm curățenia? Normal, cu bani

Am cumpărat cel mai scump plastic din viața mea. A costat 1 euro și a venit sub formă de pahar. Pentru că la filtrul organizat la intrarea pe hipodromul Krieau din Viena am fost deposedați de sticla de apă pe care o căram cu noi, și pentru că afară temperatura era pe la 30 grade Celsius, am fost nevoiți să ne cumpărăm ceva de băut de la ei.

pahare 2 euroDupă terminarea concertului am decis să rămânem pe loc vreo 10 minute, până s-a mai dispersat mulțimea, moment în care am rămas mut de uimire când am văzut ce a rămas în urmă. Un mare nimic. Da. Nimic. Nici măcar un pahar. Ca un obișnuit al peisajului macabru zugrăvit de paharele de plastic în care se servește berea la concertele din țară lăsate în urmă de mulțimea devoratoare de licoare de malț, am avut un oarecare șoc. Toată lumea și-a luat paharul. Unii l-au păstrat, noi, alții și-au recuperat investiția.

Cred că s-ar putea face și la noi la fel. Pahar reutilizabil, taxat cu 5 lei, cu opțiune de păstrare sau returnare. Simplu, eficient și curat.