Dragu` mamii, tu când te însori?

Cred că de pe vremea când aveam 24 de ani mama m-a întrebat pentru prima dată când o să mă însor. Vă dați seama că pe atunci nici nu-mi stătea gândul la așa ceva. Mai mult, acest gând îmi dădea fiori ce se lăsau cu transpirații reci pe spate, de mă apuca tremuratul. Răspunsul meu a fost simplu și scurt: după ce fac 30. A strâmbat puțin din nas, dar n-avea ce să facă. Trebuia să aștepte încă minim 6 ani.

Timpul a trecut și o perioadă de timp nu a mai adus în discuție subiectul, gândindu-mă că a înțeles din prima ce-i spusesem ultima dată, dar de fapt știa că trec printr-un moment mai neplăcut la locul de muncă și știa că am altele pe cap. În plus, pe vremea aia neavând nimic stabil, o asemenea întrebare nu își avea rostul. Pentru așa ceva era nevoie de încă o persoană. Da, de sex feminin!

Apoi, după ce lucrurile s-au aranjat și pe strada mea, profesional și sentimental, întrebarea a revenit. „În 2014!” i-am zis la un moment dat, în principal să nu las întrebarea fără răspuns, dar și să datez oarecum evenimentul.

Oarecum, acum 2-3 ani când i-am dat acest răspuns, nu știam că i-am oferit răspunsul.