Guvernul ne îmbată cu apă de ploaie!

Citesc știrea asta. La o primă citire ar părea că Guvernului îi pasă de siguranța plătitorilor de impozite și a asistaților sociali. Oare? Dați-mi voie să mă îndoiesc sincer.

În weekend am fost la Galați. Pentru a nu intra prin Târgu Mureș, am ales s-o iau pe Ungheni-Acățari, varianta de ocolire a traficului greu. Groaznic. Gropi? Nu. Niște Gropi a Marianelor puțin mai mici, dar tot impresionante ca dimensiuni, atât în diametru, cât și în adâncime. Mai ales în adâncime. Ce face statul? Pune limită de 30 km/h. Că doar are grijă de siguranța noastră. Să nu ne rupem mașina, să nu bruscăm volanul la apariția unui crater și să ne trezim că șifonăm mașina celui de pe contrasens. Bine, oricum nu puteai merge nici măcar cu viteza asta, fără să-ți avariezi mașina, dar mai găseai zone în care puteai merge fără probleme cu minim 50 km/h. Doar că acolo niște angajați ai Poliției Rutiere stăteau cu radarul. Așa e la noi.

Guvernul plănuiește măsuri pentru creșterea siguranței în trafic? Nu. Ei vor să crească încasările din amenzi. Dacă i-ar interesa creșterea siguranței în trafic, ar începe cu construcția de autostrăzi, cu reabilitarea pe bune a drumurilor, cu semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni și a părții carosabile. Orice altceva e apă de ploaie.