Lumea nu mai e un loc bun!

Bătrân lovit în cap de copii în Mediaş, pentru distracţie. Bătrân bătut de un tânăr de 22 de ani din Craiova, pentru că traversa strada prea încet. Şofer mai firav luat de gât de un altul mai masiv pentru că pe primul nu l-au ţinut frânele şi s-a oprit cu maşina în bara celui mai masiv. Vecin care tulbură liniştea publică şi-şi bate nevasta, ca să arate cine e şeful în casă.

Nici nu trebuie să deschizi televizorul la ştirile de la 17, 19, 23 sau să-l laşi deschis pe pseudo-televiziunile-de-ştiri. Le găseşti pe toate lângă tine. Trebuie doar să nu-ţi întorci privirea când se întâmplă. Şi dacă tot nu ţi-ai întors-o, ţi-a trecut vreodată prin cap să faci ceva?

Încep eu. Uneori mi-a trecut. Când vedeam bărbaţi care-şi luau nevestele la picioare în fund sau când vedeam cretini care dădeau cu pietre după căţei. De fiecare dată m-am oprit, poate pentru că şi ei s-au oprit şi am considerat că nu mai are rost să redeschid conflictul. Sau poate doar am fost laş. Apoi, într-o seară, mi-am întors privirea în partea opusă după o tamponare, în urma căreia gâtul vinovatului a fost tatuat de amprentele celuilalt, considerând că trebuie să-şi rezolve singuri problemele.

Lumea nu mai e un loc bun de foarte multă vreme, însă unii oameni sunt. Ei reprezintă speranța. Sper doar să nu se dea bătuți… chiar dacă au fost bătuţi!