Victorie mare a tenisului românesc la Cluj

Echipa de Cupa Davis a României s-a impus în fața Finlandei cu scorul general de 3-2 asigurându-și în acest fel prezența în Grupa I Euro-Africană. Cele două zile, vineri și duminică, a meciurilor de simplu, au fost parcă trase la indigo. Înfrângere în primul meci și victorie în cel de-al doilea.

foto by Rus Daniel (rusdanyel.blogspot.com)

După o partidă epuizantă, în cel de-al doilea meci al zilei de duminică, Victor Crivoi s-a impus în fața finlandezului Harri Heliovaara, dar nu fără emoții. La 0-3 și 1-4 în setul decisiv, poate nici cea mai optimistă persoană nu spera că Victor Crivoi va găsi forța și concentrarea necesară să întoarcă meciul în favoarea sa și să-l câștige cu 7-5, aducând al treilea punct pentru România. La finalul meciului, după aproape 5 ore de joc, Victor s-a prăbușit epuizat pe teren, cu palmele pe față. Colegii de echipă au sărit pe el, l-au ridicat pe brațe și l-au săltat în uralele spectatorilor.

Poate singurul meci în care toată lumea vedea punctul pus în joc în buzunarul României a fost meciul de dublu. Toată lumea aștepta să-i vadă din nou, după 4 ani, jucând împreună, pe Horia Tecău și Florin Mergea. Nu au dezamăgit și s-au impus în 3 seturi, aducând România în avantaj. Având în vedere că Ovidiu Blag, directorul de comunicare al evenimentului, a lansat un apel către Horia Tecău, care până la urmă a avut efectul dorit, se poate spune că și el a pus umărul la această victorie a României, nu?

Cu câte un punct câștigat în fiecare zi, vineri prin Marius Copil, sâmbătă prin cuplul Florin Mergea-Horia Tecău și duminică prin Victor Crivoi, cu un public care a împins de la spate echipa, și în același timp, a pus presiune pe adversar, România și-a atins obiectivul, iar acum se poate pregăti pentru Grupa Mondială.

Mai multe despre fiecare meci și despre alte aspecte ale acestui eveniment organizat pentru prima dată la Cluj Napoca puteți citi aici.