Mai multe gropi de pe raza municipiului Cluj Napoca au fost amendate de poliţiştii comunitari

În urma unei ample acţiuni de verificare şi combatere a celor care parchează pe domeniul public fără a plăti taxa de parcare, poliţişii comunitari clujeni au aplicat zeci de amenzi gropilor care şi-au făcut apariţia pe domeniul public, în zona parcărilor cu plată.

Nu se mai poate aşa ceva. În fiecare zi descoperim noi gropi lăsate pe domeniul public, pe locurile de parcare, fără tichetul de parcare amplasat la vedere. Aşa cum fiecare îşi lasă tichetul de parcare pentru perioada de staţionare pe aceste locuri, este normal ca şi posesorii de gropi să plătească.“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale. “Mai mult, unele gropi le găsim nemişcate săptămâni întregi, creând în acest fel prejudicii enorme municipalităţii prin neîncasarea taxei de parcare, cât şi posesorilor de autoturisme care abia mai găsesc un loc liber.” a continuat acelaşi purtător de cuvânt.

Contactat telefonic, primarul oraşului a declarat că gropile aparţin aceleiaşi firme şi că au început discuţii cu aceasta pentru a limita numărul gropilor lăsate zilnic prin oraş. Mai mult, municipalitatea intenţionează să achiziţioneze câteva utilaje de ridicare gropi, eliberând astfel locurile de parcare ocupate pe o perioadă mai mare de o săptămână, în condiţiile în care vor continua să nu plătească tichetul de parcare pentru utilizarea acestora.