Poate mă face cineva să înţeleg

Să ne lămurim din start. Parcul Central arată într-un mod plăcut ochiului. Cel puțin față de cum arăta în urmă cu un an și opt luni, acum îl poți numi o bijuterie a orașului. Dar, pentru că mai mereu există un dar, îmi poate explica cineva utilitatea pietrișului pus pe toate aleile lui?

De câte ori ajung în parc, văd ridicându-se praful după fiecare alergător sau după fiecare biciclist, văd femei oprite care se chinuie să scape de pietricelele care le-au intrat în sandale, văd bicicliști care-și controlează bicicletele destul de greu când au de ocolit un copil mai zburdalnic sau mame care au de depus un efort mai mare să împingă cărucioarele, de parcă nu le-ar fi suficient efortul depus pentru a-i ține pe micuți în brațe în restul zilei.

Pe mine m-ar fi încântat mai mult o alee asfaltată sau betonată pe care să pot merge cu rolele. La roleri de ce nu s-a gândit nimeni?

Am evitat să pun o poză cu o bancă lângă care cineva a mâncat seminţe. Peisajul nu a fost unul plăcut. În acest caz, cum se adună cojile de seminţe? Sau resturile de ţigări? Şi în general mizeria?