Liceul cu Program Sportiv (LPS) a câștigat Cupa Liceelor

Ieri, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca, au avut loc ultimele meciuri ale acestei ediții a Cupei Liceelor la Fotbal.

Începând cu ora 17:00 s-a disputat finala mică între echipele liceelor Alexandru Borza și Augustin Maior. Liceenii de la Augustin Maior s-au obișnuit să trăiască periculos, astfel că ultimul loc de pe podium, la fel ca și în meciul din semifinale, s-a decis la loviturile de departajare. Se pare că mai au de lucrat puțin la acest aspect, deoarece nici de această dată nu au reușit să marcheze nici un gol, pierzând din nou un meci decisiv la 7 metri. Astfel liceenii de la Alexandru Borza și-au asigurat locul 3, după 3-3 la finalul timpului regulamentar și 2-0 după executarea loviturilor de departajare.

Marea surpriză a acestei ediții a Cupei Liceelor a reprezentat-o Liceul de Informatică, care după ce a reușit să elimine campioana ultimelor două ediții, Liceul Anghel Saligny, a ajuns până în ultima fază a competiției. Aici au dat piept cu profesioniștii de la Liceul cu Program Sportiv. Informaticienii au început mai bine meciul reușind să deschidă scorul după un contraatac, o faza de manual, care le dădea speranțe. Sportivii s-au dezmeticit rapid, reușind să egaleze și mai apoi să se instaleze confortabil la cârma meciului, marcând de 4 ori. Chiar și așa, susținuți din tribune de o galerie inimoasă, care scanda ”Pentru noi sunteți campioni!”, informaticienii au fost la un pas să producă o nouă surpriză, reușind să se apropie la un singur gol de sportivi. Timpul le-a fost dușman, s-a scurs prea repede pentru ei, iar LPS a devenit campioana celei de-a 8-a ediții.

Informatică - Liceul cu Program Sportiv

După finala mare a avut loc un triunghiular între echipa fostelor glorii ale fotbalului ardelean, echipa profesorilor de sport și echipa online-ului clujean. Ca și la precedenta ediție, am reușit două meciuri fără înfrângere, 2-2 cu echipa fotbaliștilor și 0-0 cu echipa profesorilor. Meciul dintre fotbaliști și profesori s-a încheiat 1-0, astfel fotbaliștii au câștigat triunghiularul Cupei Liceelor.

Meciul dintre echipa online-ului clujean, Mediatic Cluj, și echipa fotbaliștilor a fost unul foarte disputat și spectaculos. Bloggerii au marcat de 3 ori, o dată în propria poartă, au egalat prin Emil Moldovan, iar mai apoi au preluat conducerea printr-un gol marcat de la mijlocul terenului de Dan Ciulea. În final, fotbaliștii au egalat printr-un gol trimis sub bară, meciul terminându-se 2-2.

Echipa Bloggerilor (Mediatic Cluj):  Tudor RusEmil Moldovan, Tino MoldovanVali ŞchiopuVio DragomirDan Ciulea, Daniel Rus, Alex Ursa și Bogdan Roşca.

Mulțumim Ovidiu Blag pentru invitație! Sperăm că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor și așteptăm următoarele convocări.