Când aceeaşi cantitate înseamnă diferit

Oamenii vor fi mereu recunoscători zeilor pentru inspiraţia pe care i-au dat-o celui care a descoperit vinul. Că e zeul Bachus, al Înţelepciunii sau al Bărbatului, chiar nu mai contează. Contează doar că după mii de ani, o sticlă de vin te scapă de ceva bătăi de cap când urmează să mergi în vizită la cineva. Şi sunt şanse mari, ca după ceva timp, la o nouă vizită să şi afli cât de bun e cadoul tău. 😀

Cele două sticle de vin sunt primite de la prietenii veniţi în vizită. Ştiu că un cal de dar nu se caută la dinţi, dar oricum îi vezi ambalajul. E roşu, alb, negru sau în combinaţii.

La prima vedere aceste două sticle de vin, conţin aceeaşi cantitate de licoare bahică. Afirmaţia îmi este susţinută de inscripţia de pe etichetă 75cl.

Poate doar dacă înainte ai mai golit vreo 3 sau 4 asemenea sticle. De unul singur.

Doar că nu e chiar aşa. Pentru a nu exista nici un dubiu, cele două sticle au fost aşezate la aceeaşi distanţă faţă de perete. Se observă diferenţa dintre ele. Un fel de Stan şi Bran. Sau alte personaje cunoscute.

Dacă e să credem eticheta producătorului, ar trebui să ne facem programare la un consult oftalmologic. Îmi şi imaginez discuţia:

-Bună ziua. Doresc o programare pentru un consult.

-Ce probleme aveţi?

-Ştiţi, nu mai văd bine sticlele de vin.

-După ce le-aţi golit cred şi eu.

Aşadar, cred că sunteţi cu toţii de acord că eticheta minte. Cu siguranţă Ioana poate confirma că aşa e. Încă mai am sticlele şi le ofer ca dovadă. Să le vedeţi. Ce credeaţi?

Poate că domnul Mircea Radu, şeful OJPC sau CJPC Cluj, ar trebui să se sesizeze, nu?