Ghiță, Tina şi familia

Tina și Ghiță au fost convocați la o ședință fulger de către ambele perechi de părinți, care le-au zis:

-Dragilor, așa nu se mai poate, zise tatăl Tinei.

-Ne râde lumea, continuă mama lui Ghiță.

-Neam de neamul nostru nu a mai trăit așa rușine mare, completă mama Tinei.

Tatăl lui Ghiță nu zise nimic. Șase săgeți s-au îndreptat amenințător spre el.

-Da, așa cum zic ei, zise încet tatăl lui Ghiță ca să scape.

Tina se uită la Ghiță, Ghiță se uită la Tina, făcură amândoi câte un pas în lateral unul spre celălalt, se luară de mână și cu un tremur în voce întrebară.

-Da…despre ce vorbiți?! Ce rușine?! Cine râde și mai ales de ce?

În acel moment mama lui Ghiță pe un ton mai ridicat spuse:

-Așa, faceți și pe proștii. Eu am cheltuit milioane de lei pe medicamente de stres, nu pot dormi noaptea, tre să mă uit la Dan Diaconescu direct și în reluare, m-am certat cu doctorul de familie și cu ceilalți pacienți că merg prea des la cabinet, am cheltuit o grămadă de bani pe ochelari de soare și pălării să nu mă recunoască lumea pe stradă, și tot voi sunteți ăia care fac pe proștii?

Nici nu termină bine, că începu mama Tinei.

-Bunică-ta s-a îmbolnăvit și a trebuit s-o internăm în spital, am cheltuit două salarii numai pe atenții la asistente și la doctori. Să nu mai zic de medicamente. Mă sună zilnic și îmi zice că ea mai bine moare decât să mai suporte o asemenea rușine.

De această dată tatăl lui Ghiță nu mai putu și începu:

-De trei luni eu nu am mai intrat într-un bar să beau o bere! Vă dați seama că a trebuit să mă uit la meciuri de acasă și asta numai când mă lăsa maică-ta. Așa nu se mai poate. Nu mai pot eu!!!

Tatăl Tinei, mai calm, le zise.

-V-am ținut în școală să avem și noi bucurii de pe urma voastră. Bine, că le avem, dar nu credeam că va trebui să îndurăm atâta rușine. Doar i-ați auzit pe fiecare.

Ghiță se uită la fiecare și le spuse:

-Aveți de gând să ne spuneți și nouă care e treaba? Că de data asta chiar nu mai înțeleg nimic.

După un minut de pauză, mama Tinei se ridică de pe scaun, făcu trei paşi până lângă cei doi, le luă mâinile în mâinile ei, îi privi în ochi şi cu un glas pe care chiar şi Hitler l-ar fi invidiat le zise:

-Trebuie să faceți nuntă!!!

…va continua