Câştigi bani, pierzi timp. Ce afacere e asta?

Mânat de dorința de a economisi 70 de lei la un plin de motorină, ca ultima dată, am decis să merg din nou la moldoveni. M-am trezit la 8 dimineața într-o zi de sâmbătă, în concediu. Nemâncat și semi-adormit am plecat cu gândul că dimineață va fi mai lejer în vamă și scap mai repede. Oarecum am avut dreptate, pentru că am trecut prin 3 vămi plus alimentatul în 30 de minute. Problema a fost la întoarcere. Când am văzut de departe coada de mașini care așteptau să intre în țară, am știut că pe lângă faptul că va trebui să îmi reprim sentimentele de ură profundă și înjurăturile la adresa polițiștilor de frontieră și a vameșilor, va trebui să îmi aburesc stomacul să nu mă chinuie și el în lunga ședere care se contura.

Explicaţia poliţiştilor de frontieră pentru întârzierea creată a fost pusă pe seama lipsei de personal care vămuieşte. Într-adevăr era un singur vameş, dar stilul încet şi foarte încet spre deloc pe care îl practica, nu indica problema lipsei personalului, ci mai degrabă miserupismul pentru cetăţenii care treceau prin vama respectivă şi incompetenţa.

În Galaţi m-am întors după vreo 5 ore. Câştig 43 lei. A meritat? Nu prea.

În dulcele stil românesc, pierderea răbdării s-a manifestat ca în filmuleţul de mai jos. Finalul face toţi banii, iar cel care va găsi asemănarea potrivită, va avea recunoştinţa eternă a celorlalţi, care se vor distra copios. Aşadar…