Ghiţă şi Tina în casă nouă

Într-o zi stând bot în bot alintându-se, Ghiţă îi spuse Tinei.

-Tu iubita, noi stăm cu chirie. Avem bănuţii ăia strânşi, cu ce ne mai dau părinţii şi luăm din bancă ne luăm căsuţa noastră şi plătim rata mai puţin decât dăm acum pe chirie.

-Zici tu ceva. Şi în final ne alegem şi noi cu ceva. Gata! De mâine eu mă interesez la bănci să văd cu care ne planificăm sexul lunar, iar tu cauţi apartament…

După 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile s-au mutat.

Nu avură multe bagaje. Ghiţă avu un troler cu haine, un laptop şi o plasă cu încălţăminte, iar Tina un troler cu şosete, unul cu poşete, unul cu farduri, unul cu încălţăminte, unul cu bluziţe albe, unul cu bluziţe colorate, unul cu maiouri, unul cu cămăşi, unul cu fuste scurte, unul cu fuste lungi, unul cu rochiţe de vară, unul cu pantaloni închişi la culoare, unul cu pantaloni deschişi la culoare, unul cu pantofi cu toc, unul cu balerini, unul cu tricouri cu gât rotund, unul cu tricouri cu anchior…

Ajunşi în scara blocului ca proaspeţi proprietari, priviră altfel lucrurile, observând şi analizând fiecare detaliu.

La parter văzură scris pe prima uşă Rodica Bujor, apoi pe a doua Pop Lăcrimioara, la etajul întâi pe rând Goia Crenguţa, Drăgan Mugurel, Ardelean Brânduşa, Varga Margareta, iar la etajul doi până să ajungă la uşa lor mai văzură Cristea Viorel şi Abrudan Crina.

Ajunşi în faţa uşii lor, au observat că pe uşa de lângă nu era trecut nimic. În acel moment, vecina deschise uşa.

-Bună ziua, voi sunteţi noii vecini? Bine aţi venit!

-Buna ziua, mulţumim, ziseră ei.

-Mă scuzaţi, am uitat să mă prezint. Eu sunt Paula Trandafir. Dacă aveţi nevoie de ceva, puteţi oricând să apelaţi la mine.

-Mulţumim frumos, aşa vom face.

Intrară în casă şi Ghiţă o luă în braţe pe Tina, o sărută şi-i spuse:

-Vezi cum se potrivesc lucrurile? Şi aşa îţi plac florile. No acum de fiecare dată când vii acasă poţi spune liniştită că treci prin grădina botanică.