Suntem români doar în on-line şi la televizor?

Sâmbătă am trecut prin centrul Clujului. Pentru o clipă, m-am speriat. Mă simţeam debusolat. Părea că sunt în Ungaria. Zecile de steaguri ungureşti care fluturau în Piaţa Unirii la statuia lui Matei Corvin, m-au făcut să fiu confuz în legătură cu locaţia. Mi-am amintit că se inaugura pentru a nu ştiu câta oară statuia lui Matei Corvin, dar de această dată cu oficialităţi ungureşti.

Apoi am citit în presa on-line locală un articol cu titlul Clujul lui Emil Boc anexat pentru o zi Ungariei Mari. După umila mea părere un text bun. Scurt, dar foarte bun.

Acum stau să mă întreb unde sunt aceia care sar de cur în sus de fiecare dată când se votează o lege în favoarea ungurilor şi apoi negreşit lansează ipoteza vânzării Ardealului? Oarea  nenea ăsta fost sâmbătă în Piaţa Unirii cu un drapel românesc în mână? Sau e bun numai la a da din gură? Ori mulţi alţii care gândesc la fel, de ce nu au luat un tricolor în mână să participe şi ei în mod paşnic la eveniment? Vreo 500 de steaguri româneşti în zonă, dacă nu le tăia cheful să-şi fluture verdele, cu siguranţă dădea bine pentru noi ca popor

PS: cine înţelege din asta că eu am ceva cu ungurii este sfătuit să îşi facă de urgenţă un control la cap.