De ce nu îi iubesc pe popi şi religia lor

Pentru că nimic din ceea ce transmit nu este logic. Să le luăm pe rând.

În primul rând porunca să nu ucizi. Deşi “Să nu ucizi!” este o generalizare, se referă doar la omucidere, pe care însăşi biserica şi conducătorii ei nu au respectat-o purtând atâtea şi atâtea cruciade ascunse după cortina creştinării. Ori din câte ştiu eu, omul trebuie să simtă aceea credinţă şi să aleagă singur calea, nu trebuie să i-o “lumineze” altcineva. Doar că dorinţa de avere şi de stăpânire era mai mare şi mai importantă decât aşa-zisul cuvânt al domnului. De ce nu au fost cuprinse şi animalele în această poruncă? Ele nu sunt tot creaţia lui?

Se predică mereu smerenia şi simplitatea, se condamnă interesul pentru averea de pe pământ în detrimetul celei pentru viaţa de apoi, dar totul dispare fără urmă când vine vorba de biserică sau de averile preoţilor. Isus a fost un om care nu a ieşit cu nimic în evidenţă faţă de oamenii acelei vremi. De ce trebuie acum să fie atâta fală? Biserici imense, haine cu fire de aur, pahare de împărtăşanie de aur şi multe alte rahaturi care îţi dau doar o stare de vomă.

Toată această manifestare a religiei din zilele noastre se poate asemăna cu un sistem piramidal, o afacere foarte bine pusă la punct. Cei de jos, cei săraci şi amărâţi, cei dornici de o viaţă mai bună, cei bolnavi a căror ultimă speranţă stă în rugăciune sunt manipulaţi şi fraieriţi de aceşti ninja în haine negre. Hai să ne rugăm pentru mai bine, pentru sănătate, pentru reuşite, pentru orice că nu e greu, numai să iasă banul. E o înşelătorie foarte bine pusă la punct, care arată nivelul de inteligenţă al multora dintre aşa zişii credincioşi.

Din păcate mulţi, mult prea mulţi oameni confundă nebunia cu credinţa.

Oare nu e păcat să profiţi de naivitatea unor oameni aflaţi în suferinţă şi să le vinzi iluzii şi speranţe deşarte?