A fost şi SMS şi WWWparty

Le iau pe rând, dar altfel decât ceilalţi, care au scris aici, aici, aici, aiciaici, aici, aici şi la o simplă căutare pe google în multe alte locuri.

Am avut şansa să particip la Social Media Summit Cluj organizat de Revista Bizz, un eveniment în urma căruia trebuia să ne facem o idee despre cum ar trebui să folosim onlineul şi offlineul pentru a ne face cunoscuţi, apreciaţi, şi de ce nu, despre cum să ne vindem imaginea. Cel mai bun exemplu este Adi Hădean, care ne-a prezentat paşii pe care i-a făcut pentru asta. A fost prezentarea care cel puţin pe mine m-a făcut să fiu mai puţin interesat de căutarea wifiului.

În rest, mi-a atras atenţia declaraţia lui Sergiu Biriş, care a spus că în Cluj ştie doar 5 bloguri. Nu le-a menţionat, dar nu cred că e foarte dificil de intuit care sunt. Este bine ştiut că majoritatea evenimentelor se servesc în Bucureşti, dar dacă se va contura o nouă zonă a mediului online, cu siguranţă aceste evenimente se vor îndrepta şi într-acolo. De ce să nu fie Clujul acest loc? Pentru ca acest lucru să fie posibil, e necesar ca fiecare dintre noi să pună mâna şi să facă treabă mai bună ca până acum, să ne promovăm, să promovăm sau de ce nu, chiar să fim promovaţi. Poate că ar trebui ca acei bloggeri relevanţi pentru mediul online clujean, să ia sub aripa lor pentru anumite proiecte sau acţiuni, nişte bloguri mai micuţe, dar cu potenţial. Este nevoie doar de puţină benzină pentru ca mocneala în care se află onlineul clujean să se transforme într-un foc frumos.

Apoi a urmat WWWparty unde am avut ocazia să vorbesc muuult cu oamenii pe care i-am prins la o poveste pentru prima dată. De asta s-au convins Marius Rusu, Makavelis, ilarianţii şi Groparu. Ceilalţi, pe care am avut ocazia să-i întâlnesc şi cu alte ocazii, sper că s-au obişnuit deja cu mine.

Au fost două evenimente reuşite, pe care acest oraş le-a meritat şi tot ce sper este că nu se vor opri aici.

ps. În weekendul ăsta am rezolvat şi misterul logoreei mele. Mi-a zis mama că până pe la 2 ani jumate nu am vorbit, aşa că trebuie să recuperez cumva.