Un partener de nădejde

Pentru că nu mai era o opțiune confortabilă să ne deplasăm la București pentru o analiză medicală, trebuia să găsim o soluție să trimitem o probă de sânge. Ați trimis vreodată o probă de sânge prin curier? Nici noi! Ne-am stresat, cum să facem, cu cine să vorbim, oare vor respecta condițiile speciale de transport, oare ajunge analiza la timp, oare transportul afectează rezultatul analizei?

Și atunci am întrebat, am căutat, am cerut păreri, dar nu știam înspre ce curier să ne îndreptăm. După ce am citit experiența prietenilor de pe Facebook și Twitter care nu și-au primit niște colete chiar dacă au trecut câteva zile sau chiar mai mult, ideea de a ne lăsa la mâna primului curier ieșit în cale nu era o opțiune. În nici un caz de această dată!

Apoi, amintindu-mi că în online s-au făcut chestii faine, de la moldoveni livrați pentru a face o surpriză părinților sau la invitații de film livrate fără clasicul „Curierul sunt! Puteți coborî?”, am apelat la Groparu, care m-a pus în legătură cu Bogdan de la TNT. Chiar dacă era plecat din țară, și-a făcut timp să mă asculte și să-mi propună un plan de atac. Mai mult, m-a ajutat și cu dispozitivul de păstrare în condiții optime a probei pe durata transportului, cu airbag și tot ce trebuie, ca să nu fie nici o problemă la destinație.

Curierul a ajuns cu câteva minute mai devreme decât era stabilit și a așteptat fără să schițeze un minim gest de nemulțumire. Și știm foarte bine că timpul e prețios pentru fiecare din noi. A preluat proba și ne-am despărțit cu zâmbetul pe buze.

A doua zi la ora 10:41 proba a ajuns la clinica din București în cele mai bune condiții.

Se poate și așa? Da. Sau cum ne zic chiar ei, Sure we can!