Hai să prelungim linia 9!

Linia 9 RATUC începe în Mănăștur, pe strada Bucium, tranzitează orașul pe Calea Mănăștur, Calea Florești, strada Memorandumului, strada Regele Ferdinand, pe strada Horea până la gară și apoi se întoarce aproximativ pe același traseu.

Recent, Primăria Cluj-Napoca și RATUC au introdus experimental o nouă linie, pe strada Mehedinți. Au renunțat la idee, dar au prelungit traseul linei 42, care a preluat și această nouă linie. (De când mi-a venit mie ideea asta e posibil ca unele lucuri să se fi schimbat deja.)

Având în vedere că zona Gruia e legată de oraș doar prin două linii, 37 și 38, ambele ajungând în Piața Mihai Viteazu, cred că linia 9, în loc să se oprească la gară, s-ar putea prelungi până în Cartierul Gruia, legând în acest fel această zonă și de cealaltă parte centrală a orașului, zona Memorandumului, și chiar de ieșirea spre Florești.

Deşi la prima vedere ar părea un lucru mai greu de realizat, nu cred că e imposibil. Cu puţină bunăvoinţă din partea autorităţilor, se poate rezolva. Eu am depus deja o propunere în acest sens atât la Primăria Cluj-Napoca, cât şi la RATUC şi aştept un răspuns.

Vedem ce iese.