Jul 9 2012
Poate mă face cineva să înţeleg
Să ne lămurim din start. Parcul Central arată într-un mod plăcut ochiului. Cel puțin față de cum arăta în urmă cu un an și opt luni, acum îl poți numi o bijuterie a orașului. Dar, pentru că mai mereu există un dar, îmi poate explica cineva utilitatea pietrișului pus pe toate aleile lui?
De câte ori ajung în parc, văd ridicându-se praful după fiecare alergător sau după fiecare biciclist, văd femei oprite care se chinuie să scape de pietricelele care le-au intrat în sandale, văd bicicliști care-și controlează bicicletele destul de greu când au de ocolit un copil mai zburdalnic sau mame care au de depus un efort mai mare să împingă cărucioarele, de parcă nu le-ar fi suficient efortul depus pentru a-i ține pe micuți în brațe în restul zilei.
Pe mine m-ar fi încântat mai mult o alee asfaltată sau betonată pe care să pot merge cu rolele. La roleri de ce nu s-a gândit nimeni?
Am evitat să pun o poză cu o bancă lângă care cineva a mâncat seminţe. Peisajul nu a fost unul plăcut. În acest caz, cum se adună cojile de seminţe? Sau resturile de ţigări? Şi în general mizeria?
dragosmone
Jul 09, 2012 @ 08:19:49
Cei care au amenajat parcul au asfaltat initial aleile dar s-au trezit arhitectii si alti binevoitori cu prea mult timp sa protesteze, asa ca s-au pietruit peste asfalt: http://cluj.citynews.ro/eveniment-29/cum-ajuns-piatra-naturala-asfalt-parcul-central-206097
marius
Jul 09, 2012 @ 08:41:20
era asfaltat si arata hidos, dupa opinia mea. nu arata rau cu pietris peste. Ca nu e foarte util si nu e practic, e alta poveste 😉
Dan Ciulea
Jul 09, 2012 @ 08:57:02
Pietrisul e lipit de asfat. Prin urmare suprafata se matura… ca oricare alta. Praful nu e din cauza pietrisului astuia. Eu zic ca e OK cu pietrisul asta.
Parcul Rozelor e special amenajat pentru cei cu rolele… asta e pentru plimbari romantice, cu bebelusii…
Ca-cam asta e ideea 😉
daniel rus
Jul 09, 2012 @ 09:20:42
@Dragos: prost moment și-au găsit și ei să se trezească
@Marius: la fel cum au vopsit copacul după ce i-au tăiat crengile, puteau să vopsească și asfaltul. Tocmai că un parc trebuie să fie util și practic
@Dan Ciulea: atunci au ales cel mai prost lipici
Mita Baston
Jul 09, 2012 @ 12:42:24
Pietrisul probabil trebuia sa fie fixat pe asfalt, asa a explicat constructorul, doar ca “lipiciul” se pare ca a “cedat nervos”.
marius
Jul 09, 2012 @ 13:55:50
Una dintre explicatiile principale este de a face suprafata mai “moale”. Asta in special pentru alergare, dar si pentru plimbare. Si estetic arata mult mai bine, vezi parcurile din Paris, Londra etc.
daniel rus
Jul 09, 2012 @ 14:05:53
nu cred că este ok nici pentru alergare, nici pentru plimbare. e mai ușor să-ți fugă piciorul pe pietris, iar de entuziasmul doamnelor în tocuri nu cred că mai are rost să vorbim
marius
Jul 09, 2012 @ 14:16:44
este o solutie pentru alergare. alergarea pe asfalt/beton e moartea pentru articulatii. acum daca vrei sa bati recordul la 100 m, clar nu ai ce cauta acolo. in londra, la fel ca in paris, am gasit si in varianta asta, si intr-o varianta asemanatoare cu zgura.
Maria
Jul 09, 2012 @ 16:14:43
Mie nu imi place, nu ii inteleg rostul si ma enerveaza de mor sa imi scot pietricelele din sandale la fiecare 3 secunde.
Mihaela Nistor
Jul 10, 2012 @ 10:21:30
Am fost săptămână trecută prin parc, la o plimbare, frumos aranjat, dar am pierdut ceva timp tot oprindu-mă să mai scot câte o pietrică rătăcită prin sandalele mele.
Specialiștii spun că în timp, acele prietricele se vor contopi cu stratul de dedesubt, dar până atunci mai avem de așteptat.
Lilly
Jul 10, 2012 @ 23:20:17
si eu am intampinat probleme, mi-am stricat tocurile la o pereche de pantofi si o pereche de sandale, oare cu ce trebuie sa ma incalt cand ies in prac la plimbare? cred ca doar tenesi poti purta 🙂